A Budapest ONE minden üteme megkapta a használatbavételi engedélyt

Márkák

Az Őrmezőn, hazánk legnagyobb multimodális közlekedés csomópontjánál fejlesztett Budapest ONE irodaház 2. és 3. üteme is megszerezte már a használatbavételi engedélyt. A Futureal irodaépületét választotta új irodaközpontjának többek között a Vodafone, a BT regionális szolgáltatóközpontja pedig már be is költözhetett az új irodába.

 

A kivitelezés utolsó fázisához érkezett a Budapest ONE irodaház. A 2020 elején átadott, 25.000 négyzetméteres első ütemet követően hamarosan befejeződik a párhuzamosan fejlesztett második és harmadik fázishoz kapcsolódó valamennyi munkálat. Ez a két utolsó projekt 40.000 négyzetméter iroda-, valamint közel 3500 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltató területet nyújt, amit egy közel 2500 négyzetméteres zöldfelület tesz teljessé.

„A lokáció, a megközelíthetőség és az emberközpontú környezet mellett az energiahatékonyság is a legfontosabb döntési tényezők közé került az irodaválasztásnál. A Futureal évtizedek óta mindig a legszigorúbb fenntarthatósági elvárások szerint fejleszti épületeit, sokszor iparági úttörőként. Ennek köszönhetően a jelenlegi helyzetben is képesek vagyunk vonzó lehetőségeket nyújtani még a különösen energiaköltség-érzékeny nagybérlők számára is” – hangsúlyozta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

A BREEAM környezettudatos épületminősítési elvárásoknak megfelelően a Budapest ONE irodaházban alapfelszereltségnek számítanak a gépészeti és elektromos berendezések optimális működését biztosító intelligens épületirányítási rendszerek, valamint az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és energiahatékony fűtési és hűtési technológiák. Az irodapark Magyarországon az elsők között szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során. A piaci igényekre reagálva indította el a Futureal Stay Safe kezdeményezését, amelynek keretében a Budapest ONE fejlesztése során új egészségvédelmi előírásokat, illetve technológiai megoldásokat alkalmaznak. A teljes épületegyüttes tetején egy közel 500 méteres, rekortán borítású panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll majd, az új mélygarázsban pedig lehetőség lesz nem csak az elektromos autók, hanem az elektromos kerékpárok és e-rollerek töltésére is – írják.

 

SOCIAL MEDIA