A városi mobilitás fejlesztéséről ötleteltek a TIER Tech Hub központjában rendezett BKK Hackathonon

Kiemelt Márkák

A TIER az Európai Mobilitási Hét keretében több eseményen is együttműködött a Budapesti Közlekedési Központtal. A vállalat standjával találkozhattak az érdeklődők az Autómentes Hétvége Fővám téri programjai között, a belvárosi innovációs központban pedig közlekedésfejlesztést célzó hackathon csapatversenyt tartott a BKK.

 

„A Hack the City versenysorozat részeként megrendezett hackathon egy kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy megismerjük a városlakók gondolkodását a budapesti életről. A feladatok megoldása mellett az is nagyon fontos volt, hogy olyan ötletekkel, gondolatokkal találkozzunk, amelyeket érdemes tovább vinni – mondta el Halmos Tamás Zoltán, az esemény szervezője. – Nagy öröm számunkra, hogy együtt dolgozhattunk a TIER innovációs csapatával, akik professzionális helyszínt is biztosítottak a verseny lebonyolításához.”  

A TIER magyarországi fejlesztőközpontjának irodájában rendszeresen tartanak találkozókat, szakmai eseményeket, a csapatnak célja az is, hogy nyitott innovációs műhellyé váljon. A BKK Hackathon témája remekül illeszkedik a TIER szakértelméhez, ezért is támogatta a vállalat az eseményt. A helyszínen a versenyzők betekintést kaphattak a Tech Hub munkájába és szakértő mentorok segítségével fejleszthették saját ötleteiket.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen izgalmas eseményt fogadhattunk az irodánkban. Nyitottak vagyunk az új gondolatokra és a kreatív ötletekre, hosszú távon ezek alakítják a városi mobilitást, így a mi munkánkat is inspirálhatják – mondta el Zsédely Balázs, a TIER Tech Hub igazgatója. – A mentoraink mindenben segítették a résztvevőket, hogy a lehető legjobb pályamunkát készíthessék el és a jövőben is szeretnénk támogatni a hasonló kezdeményezéseket vagy egyedi ötleteket.”

A TIER Tech Hub az Európai Mobilitási Hetet követően is aktív marad, az érdeklődők találkozhatnak a vállalat szakembereivel az Impact, Cruch és Amuse konferenciákon, októberben pedig Nyílt Napot tart fejlesztőcsapat.

 

SOCIAL MEDIA