Visszavonul Szalai Ádám

Kiemelt Piac

A soron következő két Nemzetek Ligája-mérkőzés után visszavonul a válogatottságtól Szalai Ádám. A Basel 84-szeres válogatott csatára ezt a szerdai, rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be – írja a 24.hu.

 

A sajtóban korábban megjelent, hogy a visszavonulását fogja bejelenteni, ezt pedig kikérte magának, tiszteletlenséget emlegetett. De megerősítette a hírt, hogy az olaszok elleni meccs lesz számára az utolsó a válogatottban. Mindezt határozottan közölte, de aztán elérzékenyült és elcsuklott a hangja, miután arról beszélt, hogy szeretné átadni a helyét még az Európa-bajnoki selejtező előtt.

“Nem szeretnék akkora drámát ebből az egészből, vagy hogy kitüntetés, búcsú legyen ebből. Én itt leszek, csak kevesebbet leszek Telkiben, nem fogok a válogatottal együtt dolgozni. Én is tervezem a jövőt, de ez nem hirtelen döntés volt, hanem átgondolt. Felelősséggel tartozom a csapat iránt, jólesik, hogy saját döntés volt, és hogy nem vagyok rákényszerítve.”

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, rendkívüli értékekkel és készségekkel rendelkező játékos Szalai Ádám, akit nagyon nehéz lesz pótolni. Nincs pótolhatatlan játékos, de nem lesz egyszerű dolga.

 

Fotó: AFP

 

SOCIAL MEDIA