A Duna Autó megkezdi az MG márka forgalmazását

Kiemelt Márkák

Az MG márkával bővült a Duna Autó portfóliója: az autókereskedő cég óbudai telephelyén pénteken megnyílt a brit eredetű márka legnagyobb magyarországi szalonja és márkaszervize – tájékoztatta a cég az MTI-t.

 

A Duna Autó vállalatcsoporthoz tartozó Duna Motors Disztribúció Kft. nemrégiben nyerte el az  MG (Morris Garrages) márka importőri feladatait.  A márkát tulajdonosa, a kínai SAIC Motor Corporation újra kívánja pozícionálni Európában, ennek keretében az MG 2022-ben expanziós stratégiája részeként Közép-Kelet-Európa felé fordul, és az elsők között Magyarországon kezdi forgalmazni autóit – közölte az importőr korábban.

A márka magyarországi értékesítése szombaton indul hivatalosan, amikor 22 márkakereskedés kezdi forgalmazni az MG 6 modellváltozatát. A kínálatában a hagyományos belsőégésű motorral szerelt autók mellett kaphatóak lesznek plug-in hybrid technológiával és kizárólag elektromos hajtással rendelkező modellek is.

Az importőr korábbi tájékoztatása szerint arra számít, hogy az első teljes évben mintegy ezer autót tudnak eladni Magyarországon, három év múlva pedig 3 százalékos piaci részesedést érhetnek el.

 

Fotó: mgcars.com

 

SOCIAL MEDIA