Idén is az AMC közvetíti élőben az Emmy-gálát

Kiemelt Piac

Idén is élőben élvezhetik a nézők az Emmy-díjátadó gáláját az AMC tévécsatornán, amely immáron a 74. alkalommal díjazza a legjobb amerikai főműsoridős alkotásokat. Szeptember 13-án hajnali 1 és 5 óra között két szakértő házigazda, Balázsy Panna és Szirmai Gergely közreműködésével követhetők nyomon az események, nem csak a tévében, hanem most először az AMC Mikro alkalmazáson keresztül is.

 

Az AMC nem csak Magyarországon, de Közép-Európa más országaiban, így Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Szlovéniában, Horvátországban és Szerbiában is élőben közvetíti az Emmy-díjátadó gálát, amelyet a televíziós produkciók Oscar-díjának is szokás nevezni.

A díjátadót a szokásokhoz híven a Los Angeles-i Microsoft Theatre-ben rendezik meg, a házigazda pedig a hatszoros Emmy-díj jelölt színész és komikus, Kenan Thompson lesz, aki a leghosszabb ideje szerepel 2013 óta futó Saturday Night Live showban.

A gála magyar idő szerint szeptember 13-án, kedden, hajnali 1 órakor kezdődik a vörös szőnyeges bevonulással, a díjakat pedig 2:00 és 5:00 között adják át. Szintén kedd este 22 órakor egy 60 perces összefoglalót is képernyőre tűz a csatorna, amelyet Balázsy Panna szerkesztésében nézhetnek meg azok, akik lemaradtak a teljes élő közvetítésről. Balázsy Panna nem csak az összefoglaló elkészítésében vesz részt, de a szintén filmes szakértő, Szirmai Gergely társaságában az egész élő show alatt segít eligazodni a jelölt színészek és sorozatok színes palettáján.

A 74. Emmy-gála azokat az amerikai főműsoridős televíziós műsorokat díjazza, amelyek 2021. június 1. és 2022. május 31. között kerültek képernyőre. A legjobbakról a közel húszezer tagot számláló Amerikai Televíziós Akadémia szakemberei döntenek.

 

SOCIAL MEDIA