Az LG hamarosan piacra dobja a világ legnagyobb OLED televízióját

Kiemelt Márkák

Az LG Electronics bejelentette, hogy a világ legnagyobb OLED televíziója, a 97 hüvelykes G2 LG OLED evo Gallery Edition TV hamarosan több országban is megvásárolható lesz.

 

A 97G2 97 hüvelykes képernyője az önálló fénykibocsátásra képes OLED pixeltechnológiát kihasználva nagyszabású élményt nyújt. Az LG 2022-es OLED tévékínálata immár — a vállalat legnagyobb képernyőméretű készülékével kiegészülve — 42, 48, 55, 65, 77, 83, 88 és 97 collos modelleket vonultat fel.

Az OLED televíziók önálló fénykibocsátásra képes képpontjai külön-külön szabályozhatók, így a tökéletes fekete mellett élénk, valósághű színek kimagasló kontrasztaránnyal jelennek meg a képernyőkön. A külön háttérvilágítás nélkül működő OLED panel különleges, korábban soha nem látott formatervezésű, például hajlékony és feltekerhető modellek létrehozását is lehetővé teszi.

Az LG a 2022-es IFA kiállításon mutatja be a vadonatúj 97G2 modellt, amely az évről évre egyre több ultranagy képernyőméretű készülékből álló prémium OLED-tévéportfólió része. A vállalat az OLED sorozat mellett egyéb élvonalbeli kijelzőtechnológiákat is bemutat az IFA kiállításon, többek között a Micro LED és QNED tévécsaládok legújabb tagjait.

Egy friss piackutatási jelentés szerint az OLED televíziók idén az európai prémium tévépiac 55 százalékát, 2023-ra pedig 66 százalékát fogják lefedni. A jelentés előrejelzése szerint 2022-ben a 70 hüvelyk feletti tévékészülékek globálisan értékesített mennyisége eléri nagyságrendileg 14,9 millió darabot, jövőre pedig közel 17,1 millió eladott termékre lehet számítani. A nagy- és ultranagy képernyős OLED tévék egyre szélesedő portfóliójával az LG jó pozíciót szerez ahhoz, hogy Európában és globálisan továbbra is uralja a prémium televíziók piacát – írják.

A 2022-es IFA látogatói szeptember 2-6. között, a Messe Berlin 18-as csarnokában, az LG kiállítási standján tekinthetik meg az LG legújabb tévéit, köztük a világ első 97 hüvelykes OLED tévéjét.

 

SOCIAL MEDIA