Magyar tehetségnek is szurkolhatunk a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny regionális döntőjén

Kiemelt Márkák

A S.Pellegrino Young Chef Academy kihirdette a 2022-23-as S.Pellegrino Young Chef Academy verseny regionális döntőseinek névsorát. A nemzetközi kezdeményezés célja, hogy felkutassa és támogassa a gasztronómia határait feszegető tehetséges fiatal séfeket.

 

A jelentkezők pályázatait és egyedi fogásait az “Olasz Konyhaművészet Nemzetközi Iskolája”, vagyis az ALMA elnevezésű elismert szervezet bírálta el. Az ALMA szakértői három szempontot tartottak szem előtt a döntés során: a technikai készségek és a kreativitás mellett figyelembe vették a séfek személyes hitvallását, amelyet a gasztronómia közösségformáló ereje és a társadalomra gyakorolt pozitív hatása iránt tanúsítanak.

„A kezdetek óta együttműködünk a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny lebonyolításában, mégis minden évben lenyűgöző számunkra a jelöltek szenvedélyes elköteleződése és a bemutatott ötletek változatossága. Izgatottan várjuk, hogy az idei évadban kiválasztott 166 fiatal tehetség hogyan teljesít majd a helyi és a nemzetközi fordulókban, sok szerencsét kívánunk mindannyiuknak” – mondta Andrea Sinigaglia, az ALMA vezérigazgatója.

2022 szeptembere és 2023 januárja között a kiválasztott tehetségek tizenöt különböző regionális döntőben adhatnak számot tudásukról a világ különböző pontjain. A délkelet-európai és mediterrán régió megmérettetésére 2022. november 7-9. között Zágrábban kerül sor, itt mutatkozhat be a magyar résztvevő, Kovács Dominik is. A MÁK Bistro egykori séfje – aki jelenleg a Christie’s Urban Bistro reggelizőt vezeti – egy hamisítatlan magyar fogással, a barátfülével hívta fel magára a bizottság figyelmét, így a novemberi fordulóban hat versenytársa mellett élőben is bizonyíthat a helyi zsűri előtt. A regionális döntősöket elbíráló válogatott testület a résztvevők jellegzetes ételei alapján négy kategóriában hirdet területi győzteseket, akik a S.Pellegrino Young Chef fődíj mellett a Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek, a S.Pellegrino Társadalmi Felelősség, és az Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok díjakért is versenybe szállhatnak a milánói eseményen. A délkelet-európai és mediterrán régió zsűrijében olyan elismert szakemberek foglalnak helyet, mint a 2019-ben Románia legjobb női séfjének választott Oana Coanta, vagy a fine dining kiemelkedő lengyelországi alakja, Iwona Niemczewska.

A 2023-ban megrendezett nagydöntőbe továbbjutó séfek munkáját a verseny során mentor szakértők segítik, akik útmutatásukkal és támogatássukkal járulnak hozzá a tehetségek egyedi fogásainak tökéletesítéséhez és a sikeres felkészüléshez.

 

SOCIAL MEDIA