Öt tipp a Diageo és a Sziget közös Sziget Fesztivál Túlélési Kalauzában, hogy senki se maradjon le kedvenc fellépőjéről

Tejszínhub

A Diageo és a Sziget összegyűjtött néhány hasznos és gyakorlatias tippet, hogy az összes zenekart és énekest láthasd, akit szeretnél.

 

  1. Pörögj a saját tempódban!

A Szigeten egész nap színes programokkal várunk titeket. Koncertek, cirkuszi előadások, vurstli, stand-up comedy és bábelőadások – itt egy pillanatig sem fogsz unatkozni. A fesztivál sosem áll le, de attól te még tarthatsz pihenőt. Ne kezdj el korán inni, gondolj csak arra, hogy milyen idegesítő, ha folyton ki kell menned a mosdóhoz, és elveszted a helyed a tömegben! Az alkoholos italok között igyál meg egy-két üdítőt, ásványvizet, és mindig a saját tempódban és mértékkel fogyassz alkoholt! Nem kell lépést tartanod a barátaiddal – ez nem verseny, aranyérmet nem kapsz, de másnap lehet, hogy nem fogsz emlékezni életed legjobb koncertjére!

  1. Hidratálj!

Augusztus 10 és 15 között minden valószínűség szerint nyári forróságra számíthatunk. Már csak emiatt is fontos a vízhiány pótlása, de ha a hőségben táncolsz kedvenc koncertedre, különösen figyelj arra, hogy mindig legyen nálad egy vízzel teli üveg. Alkohol fogyasztásakor vedd figyelembe, hogy dehidratál! Ha nem figyelsz arra, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyál, a vízhiány miatt rosszul érezheted magad és akár még kedvenc előadódról is lemaradhatsz. A Sziget ivóvíz pontokkal vár a fesztivál egész területén – keresd a vízcseppeket a térképen!

  1. Fedezd fel a gasztronómiát is!

Ínycsiklandozó választékkal várunk titeket a Szigeten: minden vendéglátóblokkban találhattok klímabarát, vegetáriánus vagy vegán kínálatot szezonális és helyi alapanyagokkal. Az evés kifejezetten fontos, amikor alkoholt iszol. Ha van a gyomrodban étel, segít felszívni az alkoholt, ráadásul pótolja azokat a sókat és ásványokat, amiket alkoholfogyasztás közben elveszítesz. Az alkohol nem helyettesít egy finom ebédet vagy vacsorát, ráadásul az erődre is szükséged lesz az esti koncertekhez.

  1. Adj időt magadnak!

Ha mégis túltoltad az előző estét, tarts szünetet! A kutyaharapás szőrével, vagyis másnaposság ellen alkoholt inni nem megoldás, egész egyszerűen csak enyhíti az alkoholelvonás tüneteit és elhalasztja a problémát. Helyette igyál meg egy finom turmixot vagy gyümölcslevet, hogy pótold az elvesztett ásványi anyagokat a testedben. Folytasd a fesztiválozást megújult erővel!

  1. Ne merülj le!

Felvenni a kedvenc számodat az esti koncerteken, szelfizni a haverokkal, folyamatosan csekkolni a Sziget programjait és helyszíneit – a telefonodat egyfolytában használni fogod. Figyelj rá, hogy ne pont akkor merüljön le, amikor a legnagyobb szükséged van rá! Beszéld meg a barátaiddal, hogy legyen egy találkozópontotok, ha elveszítitek egymást a tömegben, vagy egyszerűen különböző programok után ismét találkoztok! A Szigeten ingyenes töltőállomásokkal várunk, de legyen nálad egy power bank is, hogy elkerüld a kellemetlen helyzeteket.

 

Fotó: Abigail Lynn/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA