Kiugró a kereslet a babafigyelő eszközök iránt

Piac

Az Euronics szakértői felhívják a figyelmet, hogy bár egyelőre nem érezhető a baba-mama termékkategóriát érintő készlethiány, azonban a gyártás általános és világszintű lelassulása, valamint a szállítmányozás és az ellátási láncok akadozása miatt nem kizárt, hogy a közeljövőben készlethiány alakul majd ki e téren is.

 

Az üzletlánc tapasztalatai szerint a baba biztonságát és a szülők nyugalmát biztosító eszközök a legnépszerűbbek jelenleg. „Nagy keresletet tapasztalunk a bébiőrök és a babamonitorok iránt. Ezekből kaphatóak kizárólag hangot közvetítő berendezések, amelyekkel a szülők a lakás egy távolabbi pontjáról, vagy akár a kertből is figyelemmel kísérhetik a csecsemő alvását, de elérhetőek már kamerával ellátott verziók is. Egy ilyen eszköz beszerzésével a felnőttek szabadon mozoghatnak a házban mindennapi teendőiket ellátva, miközben biztonságban tudhatják gyermeküket. A kétirányú beszéd funkciónak köszönhetően a szülők folyamatosan kapcsolatban lehetnek a babával – így nem csupán ellenőrizhetik a jóllétét, de hangjukkal megnyugtathatják, vagy távolról altatódalt kapcsolhatnak be neki. Bizonyos élethelyzetekben igen nagy segítséget nyújthat ez a találmány” – magyarázza Barhács Zita, az Euronics baba-mama termékkategóriájáért felelős beszerzője.

„A hazai fogyasztók előszeretettel élnek az online vásárlás lehetőségével a baba-mama termékek esetén is, hiszen az újdonsült szülőknek számottevő könnyebbséget jelent, ha házhoz tudják rendelni a szükséges eszközöket” – magyarázza a vásárlói trendeket az Euronics baba-mama beszerzője. „Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy egyelőre csak online értékesítjük a kategóriát. A megrendelt termékek országszerte 64 üzletbe szállíthatóak ki személyes átvételre, de emellett természetesen egészen a vásárló otthonáig is elvihetőek” – teszi hozzá a szakértő.

 

SOCIAL MEDIA