Újra felpezsdült az élet Budapesten

Kiemelt Piac

Idén nyáron tovább növeli teljesítményét a Főtaxi, amely növekedésben fontos szerepet játszik, hogy a társaság a Budapest Airport mellett a Formula 1 Magyar Nagydíj, a Sziget Fesztivál, az EFOTT és a Budapest Park hivatalos partnere is – írják.

 

„Várakozásaink szerint a teljes nyári szezonban összesen közel 650 000 fuvart teljesíthetnek a főtaxis kollégák, ami a teljes flottát tekintve 7,5 millió kilométeres futásteljesítményt jelent. Ez a tavalyi teljesítményhez képest kiemelkedő eredménynek számít, és már megközelíti a 2019-es csúcsév szintjét is” – mondta Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

Az év legerősebb időszakát hagyományosan a Formula 1 és a Sziget Fesztivál jelenti a fővárosi taxisok számára. A Főtaxi az idén lehetett először a Formula 1 Magyar Nagydíj egyik hivatalos partnere, így a sportesemény idején és az azt megelőző héten összesen több mint kilencvenezer fuvart bonyolítottak le a főtaxis sofőrök. A futam napján természetesen a Hungaroring és a Belváros közötti forgalom dominált, viszont az esemény további kedvező „mellékhatása” volt, hogy már a hét elején megérkeztek az F1-rajongó külföldi turisták, akik akkor főként a budapesti városnézéshez, programokhoz hívtak taxit.

Szintén sokan veszik igénybe a taxiszolgáltatást a Sziget Fesztiválon. A Főtaxi az elmúlt két hónapban tapasztalt trendek alapján arra számít, hogy az idei, két év kihagyás után újra megvalósuló eseményhez kapcsolódó forgalma is megközelíti majd a három esztendővel korábbi szinteket. Ez azt jelenti, hogy több mint százharmincezer vendég utazhat majd Főtaxival, közülük pedig több mint tízezren a fesztivál bejáratánál található droszton ülhetnek taxiba.

Külön öröm a számunkra, hogy mind a belföldi, mind a külföldi utasaink körében egyre határozottabb trend a környezetkímélő utazás iránti igény, amit alapvetően az immár több mint 150 autóból álló és egyre bővülő elektromos flottánkkal szolgálunk ki. Azért, hogy a repülőtéri fuvarokban is egyre nagyobb teret nyerhessenek a környezetkímélő autók, 5 nagy teljesítményű töltőre cseréltük a korábbiakat a ferihegyi taxis parkolóban, ahol emellett már folynak a 7 további töltőállomás telepítési munkálatai is” – mondta Reich Ádám.

 

SOCIAL MEDIA