Sokan keresnek rezsicsökkentő termékeket a Vaterán

Piac

A szokásos nyári slágerektől jócskán eltérő termékekre keresnek rá a Vaterán a látogatók: a rezsicsökkentés megváltozásának július 13-i bejelentését követő napokban a cserépkályha és a sparhelt szavak kerültek a 10 leggyakrabban beírt keresőkulcsszó közé.

 

Top 10 keresés a Vatera.hu oldalon 2021. 30. hetében:Top 10 keresés a Vatera.hu oldalon 2022. 30. hetében:
  1. kerékpár
  2. Lego
  3. Matchbox
  4. Schenk (játékfigura-márka)
  5. Moletti (ruhák)
  6. gombfoci
  7. Parkside (barkácseszközök)
  8. airsoft (sport-légfegyver)
  9. forma-1 jegy
  10. medence
1. kerékpár

2. sparhelt

3. Matchbox

4. napelem

5. cserépkályha

6. Lego

7. gombfoci

8. elektromos roller

9. kanapé

10. forma-1 jegy

Ahogy az a fenti toplistán is jól látszik, a tíz leggyakrabban begépelt keresőkulcsszóból öt valamilyen módon a háztartások költségeinek csökkentéséhez kapcsolható. A sparhelt, a cserépkályha és a napelem egyértelműen kapcsolódik a rezsicsökkentés témájához, de vélhetően sokan a gépkocsi kiváltása céljából keresnek elektromos rollerre, mivel ez a kifejezés sem tavaly ilyenkor, sem az előző héten nem volt benne a top 10-ben.

A kerékpár nyáron örök slágerterméknek számít a Vaterán, a biciklik a tavalyi év azonos időszakában is vezették a keresések listáját, pedig akkor még híre sem volt az energiaárak emelkedésének. Az autókhoz hasonlóan kerékpárból is sokan keresnek használt példányt, hogy pénzt takarítsanak meg, így nem meglepő, hogy ez a termékkategória is jól fogy az online piactéren.

A Lego, a Matchbox és a gombfoci ugyancsak szinte minden héten benne van a legnépszerűbb keresések közt: az építőjátékot szülők és gyűjtők, a játékautókat főként gyűjtők keresik, de jó ideje reneszánszát éli a gombfoci, havi szinten több száz készlet talál gazdára a Vaterán. A szektorlabda-szettek közül hatvanas és hetvenes években gyártott, a fővárosi klubok (FTC, Dózsa, MTK, Honvéd) játékosainak neveit tartalmazó csapatok a legnépszerűbbek – írják.

 

Fotó: Towfiqu barbhuiya/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA