Bővíti speciális termékeinek körét a Lidl

Kiemelt Márkák

A Lidl Magyarország folyamatosan növeli állandó és időszakos kínálatát a vegetáriánus, vegán, bio, valamint laktóz- és gluténmentes termékekkel, így a vásárlók már közel 350 termék közül válogathatnak a polcokon.

 

„Az egyre növekvő igényt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 2020-ról 2021-re közel 30 százalékkal növekedett az egészségtudatos és speciális étrendet támogató termékek értékesítése az árbevétel alapján. Arányait tekintve a legnagyobb növekedés a vegán árucsoport esetében figyelhető meg, ami részben annak is köszönhető, hogy számos új termék került be a szortimentünkbe, ezzel is támogatva azokat, akik számára fontos az állatjólét és környezetünk megóvása” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az áruházlánc az augusztus 1-jén indult akciójában több, mint 50 különböző egészségtudatos és speciális termékre hívja fel a figyelmet, melyekkel színesebbé tehetik étrendjüket a speciális táplálkozási igényt követők. Így az ételintoleranciában szenvedők a laktózmentes joghurtoktól, mozzarellától és müzliszeleten át a frissen sütött gluténmentes bucin és pogácsán, valamint a kukoricaliszten keresztül a fagyasztott halrudacskákig számos termékből válogathatnak. A vegán és vegetáriánus étrendet követők számára többek között a szendvicskrémek és szendvicsfeltétek, szója- és rizsitalok, vegetáriánus rudacskák és pudingok teszik színesebbé a mindennapi táplálkozást, sőt többféle vegán jégkrémből szemezgethetnek. Akik pedig a 2021 őszén bevezetett karbonsemleges Vemondo termékcsaládból választanak, a klímavédelemhez is jelentős mértékben hozzájárulnak. Az áruházlánc ugyanis ezeknek az árucikkeknek a kibocsátását nyomon követi, összesíti, majd klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezi – írják.

Széles kínálat áll azok rendelkezésére is, akik az ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszereket keresik. A megszokott zöldség-gyümölcs kategórián túl már olyan különlegességek is elérhetőek, mint a bio kenyér, bio szendvicskrém, bor vagy az olívaolaj.

Az áruházlánc különböző színekkel és piktogramokkal jelöli a laktózmentes, gluténmentes, bio, vegetáriánus, vegán, GMO-mentes, hozzáadott cukor nélküli, sócsökkentett, cukorcsökkentett és a magyarországi gyártóhelyről származó termékeket, melynek köszönhetően a vásárlók sokkal gyorsabban és egyszerűbben igazodhatnak el a speciális termékek között, és vásárolhatják meg a számukra legmegfelelőbbet – teszik hozzá.

 

Fotó: Ella Olsson/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA