Egy hónapja érkezett meg a TIER a Balaton partjára

Kiemelt Márkák

A használati adatok alapján a siófokiak és a városba érkezett turisták rövid idő alatt megkedvelték a környezettudatos közlekedési megoldást. Az első hónap pozitív tapasztalatai alapján a világ vezető mikromobilitási vállalata és Siófok vezetése is bízik a sikeres folytatásban és szeretnék hasonló sikerekkel befejezni a 2022-es szezont.

 

Siófok a második magyar város, ahol elérhetővé vált a TIER szolgáltatása, az indulás óta eltelt egy hónapban pedig már több mint 3.300 felhasználó próbálta ki az e-rollereket. A TIER adatai szerint naponta átlagosan kétszáznál is többen indítanak bérlést és közel 2,6 kilométert tesznek meg a környezetbarát e-rollerrel, mielőtt leparkolnának a városban kijelölt 46 parkolási helyszín egyikében. A felhasználók az első 30 nap alatt már több mint 26.000 kilométert tettek meg a Balaton partján, ezzel akár 130-szor megkerülhették volna az egész tavat. A szolgáltatás kiemelkedő sikerét jelzi, hogy az átlagos siófoki felhasználó legalább háromszor bérelt már e-rollert, amely a visszatérő rollerezők nagyobb arányára utal.

„A siófoki indulás óta eltelt egy hónap nagyon sikeres időszak a TIER magyarországi történetében. Az e-roller szolgáltatás rendkívül népszerű a siófokiak körében és az adataink szerint régiós szinten is kiemelkedő a felhasználók száma a városban – mondta el Lendvai Tímea, a TIER magyarországi City Managere. – A nyári időszakban a helyiek és a turisták körében is jelentős az igény a mikromobilitási megoldásokra, az e-rollerek ideálisak lehetnek akár a nyaralók számára, városnézésre is.”

„Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sikeres az együttműködésünk a TIER-rel. A szolgáltatás elindításától kezdve azt látjuk, hogy a siófokiaknak és a városba látogatóknak is tetszik ez az új közlekedési mód és a TIER-től kapott használati adatok is ezt mutatják. Egy ilyen szolgáltatás működtetése összetett feladat, amely folyamatos odafigyelést és kommunikációt igényel, a TIER azonban nagyszerű partnerünk ebben. A TIER rollerek siófoki megjelenése éppen a főszezonra esik, így a valós nyári terhelés tapasztalatait tudjuk levonni és ezek közös elemzésével megalapozhatjuk a sikeres folytatást” – mondta Bardócziné dr. Molnár Anita, Siófok város alpolgármestere az együttműködésről.

 

SOCIAL MEDIA