Harmadik helyezést ért el az Euroleasing és az MKB Bank által támogatott Prospex-Delta Team a Kékszalagon

Kiemelt Márkák

Izgalmas versenyben harmadik helyet ért el a Kékszalagon a Prospex-Delta Team. A hazai vitorlás közösségben jól ismert csapatot dr. Kaiser Kristóf vezeti, tagjai pedig Rauschenberger Miklós, Munka Márton, Szigeti Stacey, Dávid Dani, Sellei Bence és dr. Weidinger György.

 

Az elért eredményhez hozzájárult, hogy a Prospex-Delta Team az idei szezonra új hajóval készült: az AC45f típusjelű tengeri katamaránt a versenyt megelőző mintegy 8 hónap során házon belül fejlesztették tovább és optimalizálták tavi hajózási viszonyokra. A munka során a hazai mérnökök a teljes rudazatot áttervezték, így valóban egy olyan csúcs hajó született, amely otthonosan mozog a Balatonon, és akár gyengébb szélviszonyok között is kiemelkedő sebességre képes.  A 13,4 méter hosszú katamarán mintegy 1,5 tonnát nyom, árbocmagassága 24 méter, legénysége 7 fő, és akár 74 kilométer per órás sebesség elérésére képes. A hajó fejlesztésével a csapat célja, hogy ellenfeleihez képest technikai szempontból évekre vezető pozícióba kerüljön. Az eredményes versenyzés mellett a csapat további célkitűzése a vitorlás sport és a Balaton, valamint a külföldi versenyeken Magyarország népszerűsítése – írják.

„Az Euroleasingnél büszkék vagyunk arra, hogy a Prospex-Delta Team partnereként mi is hozzájárulhattunk a csapat sikeréhez. Kaiser Kristóf csapatánál keresve sem találhattunk volna jobb partnert, hiszen egy olyan társaságról van szó, akik a legújabb, innovatív technológiákat használva mindig több lépéssel előre tekintenek – ez tökéletesen egybevág az Euroleasing filozófiájával. Fontos, hogy a csapat támogatása mellett vállalatunk aktívan együtt dolgozik a hazai sport- és hobbihajós szcénával, hiszen a hajósok kedvelt lízingszolgáltatójaként több éve kínálunk olyan pénzügyi konstrukciót, amely megoldást nyújt vitorlás, elektromos és motoros vízijárművek beszerzéséhez” – mondta Vály Judit, a vállalat vezérigazgatója.

„Az MKB Bank elkötelezett a hazai sport támogatása mellett, legyen szó tömegsportokról vagy akár a vitorlás sportról. A Prospex-Delta Team értékeivel teljes mértékben azonosul a bankcsoport: kemény munka, versenyszellem, innováció” – mondta Szabó Levente, a Magyar Bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese. „Gratulálunk a Prospex-Delta Team kiemelkedő eredményéhez, és további hasonló sikereket kívánunk a jövőben!”

Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny győztese, a Raiffeisen Fifty-Fifty kormányosa, Józsa Márton Miklós a célba érkezés után Balatonfüreden 2022. július 14-én. A hajó rekordidő, 7 óra 13 perc 21 másodperc alatt teljesítette a mintegy 155 kilométeres távot. MTI/Vasvári Tamás

A Józsa Márton kormányozta Raiffeisen Fifty-Fifty rekordidővel, 7 óra 13 perc 21 másodperccel nyerte az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat csütörtökön Balatonfürednél. Második helyen a Team Kaáli ért célba.

 

SOCIAL MEDIA