Két díjnyertes thriller magyarországi premierje is a miskolci Cinefesten lesz

Hírek

Két cannes-i díjnyertes thriller, Ali Abbasi Szent pók és Tarik Saleh Fiú a mennyből című filmjének magyarországi premierje is a szeptember 9. és 17. között megrendezendő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz.

 

Mint a miskolci polgármesteri hivatal közleményében felidézik, az iráni származású Ali Abbasi svéd koprodukcióban készült, Szent pók című alkotásában nyújtott alakításáért Zar Amir Ebrahimi a legjobb színésznő díját nyerte el májusban a cannes-i filmfesztiválon.

A Szent pók (a nyitóképen) megtörtént eseményeket dolgoz fel: a film főhőse egy vallásos családapa, aki a szent iráni város, Meshed bűntől való megtisztítását tűzte ki célul, ezért prostituáltak meggyilkolásába kezd. A sorozatgyilkos Saeed Hanaei 2000-2001-ben 16 nőt gyilkolt meg, mire kézre kerítették. Letartóztatásakor isteni küldetésre hivatkozva védekezett a bíróságon, megosztva az iszlám állam vallásos társadalmát.

Tarik Saleh dán-svéd koprodukcióban készült, Fiú a mennyből című thrillere a legjobb forgatókönyv díját nyerte el Cannes-ban. A svéd rendező Fares Fares főszereplésével készített bűnügyi mozijában a gyújtópont a legnagyobb imám halála, akinek utódlása elkeseredett helyezkedésbe, korrupcióba, bűncselekményekbe torkollik. És miközben a hatóságok sikertelenül igyekeznek a vallásos közegben világi nyomozást folytatni egy gyilkosság miatt, az események középpontjába kerül egy fiatal, aki a hatóságok beépített embereként manipulálja a vallásos közösséget – olvasható az MTI-hez eljuttatott a közleményben.

 

Fotó: The Hollywood Reporter

 

SOCIAL MEDIA