Brutális leépítések az amerikai tech szektorban

Piac

A technológiai ágazatban működő amerikai cégek májusban közel kilencszer több munkahelyet szüntettek meg, mint az év első négy hónapjában, mivel a növekvő infláció és a lassuló kereslet a vállalatokat megszorító lépésekre kényszerítette – írja a Reuters összefoglalójára hivatkozva a Portfolio.hu.

 

Bár a Challenger, Gray & Christmas globális outplacement cég által csütörtökön bejelentett összes elbocsátás az országban májusban 14,7%-kal csökkent áprilishoz képest, köszönhetően az erős munkaerőpiaci keresletnek, a technológiai szektorban 4044 munkahelyet szüntettek meg, szemben a január és április közötti 459-cel. Ez a legmagasabb havi összlétszám 2020 decembere óta, amikor is a technológiai vállalatok 5253 munkahelyet szüntettek meg.

“Számos technológiai startup, amely 2020-ban óriási növekedést ért el, különösen az ingatlan-, a pénzügyi és a szállítási szektorban, kezdi látni a felhasználói bázis bővülésének lassulását, amely az inflációval és a kamatlábakkal kapcsolatos aggodalmakkal párosulva arra készteti őket, hogy átszervezzék a munkaerőt és csökkentsék a költségeket” – mondta Andrew Challenger, a Challenger, Gray & Christmas vezető alelnöke.

További részleteket itt olvashat. 

 

SOCIAL MEDIA