Jakab Zsófia lett a turisztikai ügynökség vezérigazgató-helyettese

Karrier

Az Orbán Ráhel barátnőjeként ismert Jakab Zsófia feladata, hogy „vendégeket hozzon”, de megtartja a Magyar Divat és Design Ügynökség vezetői posztját is.

 

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől négy év után távozó Könnyid László turizmusszakmai vezérigazgató-helyettes felügyelete alá tartozó területeket kettéosztották, Jakab Zsófia marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettesként, Bődi Ivett a turizmusstratégia megvalósításáért felelős vezérigazgató-helyettesként dolgozik a továbbiakban – írta meg a turizmus.com Guller Zoltán bejelentése alapján. A vezérigazgató azt mondta, Könnyid munkájára a jövőben is számít tanácsadóként, míg “Zsófi feladata, hogy vendégeket hozzon, Ivett dolga a szakmai terület irányítása lesz”.

Konkrétabban: Bődi felügyeli a turizmusszakmai igazgatóságot, benne a termékfejlesztést, a minősítéseket, a vendéglátást, a Tourinfom-koordinációt, továbbá a turisztikai üzletfejlesztés szakterületet. Jakab Zsófiához tartozik az értékesítés, a marketingtevékenység, a kommunikáció, a kutatásfejlesztés és a turisztikai alkalmazások.

Bődi Ivett közel húsz éve dolgozik a szállodaiparban, 2021-ben érkezett az MTÜ-höz, ahol eddig a szálláshely és vendéglátás igazgatóságot vezette programigazgatóként.

Jakab Zsófia öt évvel ezelőtt került a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, amikor felkérték a divatipari stratégia megalkotására. Az elmúlt négy évben a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatójaként dolgozott, ezt a pozícióját vezérigazgató-helyettesi kinevezése mellett is megtartja.

Jakab Zsófiáról (Bata-Jakab Zsófiaként, ahogy a neve a céginformációs rendszerben most is szerepel) számos alkalommal írt a sajtó, miután 2018-ban őt helyezték a magyar divatipar élére. Jakab a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek a barátnője, egykori évfolyamtársa. A divatügynökség egyébként az irányításával egy év alatt több mint a duplájára növelte a költségvetését – írja a 24.hu.

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

SOCIAL MEDIA