Rekord nevezői létszámmal rajtolt el a dm Balaton Run

Inspiráció Kiemelt

Ismét futók népesítették be a Balaton partját Zamárdiban, ahol május 21-én második alkalommal került megrendezésre a dm Balaton Run családi futóverseny. A futóversenyek között fiatalnak, és öko szemléletének köszönhetően egyedinek számító versenyen rekord létszámban álltak rajhoz a futók, köztük több mint 150 kisgyermek.

A Maratonman szervezőiroda és a drogéria két éve döntöttek úgy, hogy közösen egy új, hiánypótló öko szemléletű futóversenyt indítanak a Balaton egyik legszebb partszakaszán. Az előző év sikerei pedig lefektették egy hosszútávú együttműködés alapjait. Így a futóversenyek között is úttörőnek számító rendezvény idén ismét visszatért a Balaton-parti városba.

A szervezők igazi családi futóversenyt álmodtak meg, ahol kezdők, újrakezdők és profik, a család apraja nagyja találhatott magának olyan távot, amiben megmérethette magát. A kezdők a 3 km-es Start Futamon, valamint a SIÓ 5 kilométeres távon indulhattak. A haladóknak 10 kilométeres távval, félmaraton és félmaraton váltószámokkal készültek a szervezők, a gyerkőcök versenyében pedig 4 REGIO Kölyök Körök futamot is rendeztek, hogy senki ne maradjon ki a mozgás öröméből!  A versenykategóriákon kívül megrendezésre került az egyre népszerűbb Nordic Walking futam is, ahol a résztvevők 5,5 km-t tettek meg a csodás Balaton-parti útvonalon. A nyári melegben több mint 1500 futó állt rajthoz a különböző távok valamelyikén. Nyári Dia színésznő is ellátogatott a rendezvényre családjával, és teljesítette a 10,5 kilométeres távot. A színésznő instagram oldalán számolt be élményeiről, és arról, hogy jövőre már kisfiával is rajthoz áll. A rekord nevezői létszám a REGIO Kölyök Körök kategóriában is visszaköszönt, ezek a futamok teltházzal rajtoltak. Itt több mint 150 gyermek próbálta ki a futást versenykörülmények között.

„A dm számára az egészséges életmód kiemelt terület, eseményeink szervezésénél különösen ügyelünk arra, hogy óvjuk a környezetet és támogassuk a helyi közösségeket. Ezért is örülünk, hogy a futóversenynek egy Balaton-parti város ad helyet. A gyermekek egészséges életmódra való nevelése szívügyünk, nagyszámú részvételük hatalmas sikert jelent a számunkra. Továbbá különleges öröm, hogy több mint 130 munkatársunk is rajthoz állt.” – mesélt a verseny szellemiségéről Kanyó Roland a dm marketing és PR menedzsere.

A drogéria elköteleződését bizonyítja az is, hogy a futóverseny szervezésével a siófoki székhelyű Ments-Vár Alapítványt támogatták. A versenyen résztvevőket arra buzdították, hogy jó minőségű, használt sportpólóik felajánlásával támogassák a sérült gyermekek fejlesztésével foglalkozó szervezetet. A versenyzőknek köszönhetően 169 darab póló gyűlt össze. A dm emellett termékekkel is támogatta az alapítvány munkáját.

A futószámok előtt, után és közben igazi dm-es fesztiválhangulat várt mindenkit, rengeteg izgalmas programmal! A résztvevők többek között kipróbálhatták erejüket a Bringaturmix-on; különleges és egyedülálló selfie-t készíthettek, mégpedig drónnal, a bátrabbak pedig többféle, ideiglenes tetoválást is kipróbálhattak! A versenyszámokat követően a versenyzők a chill zónában pihenhették ki futamuk fáradalmait.

A melegre való tekintettel a szervezők hűtött vízzel és ventilátorokkal várták a versenyzőket a frissítőpontokon!

A dm és a Maratonman számára a fenntarthatóság fontos terület, ezért arra buzdították a nevezőket, hogy gondolkodjanak „zöldben” és készüljenek saját pohárral a frissítés felvételéhez, elkerülve ezzel a fölösleges műanyag hulladék keletkezését. Fontos mérföldkő ez is, a környezettudatos versenyszervezés útján!

 

SOCIAL MEDIA