Finta József rajzaival újulnak meg a City Center irodaház földszinti közös terei

Márkák

Az 1989-es építésű City Center irodaház, amely Budapest első igazi bérirodaháza volt építésekor, a Bajcsy-Zsilinszky és Andrássy út kereszteződésénél található, számos metró-, busz-, trolibusz- és villamosvonal csatlakozásánál. A ház fő bérlői többek között az Itochu, a Sopron Bank, a Belga Nagykövetség Wallon Office, valamint az ingatlant kezelő S IMMO Hungary ingatlanbefektetési társaság is.

 

A bécsi székhelyű S IMMO AG 2001-ben lépett be a magyar piacra. Hazai leányvállalata, az S IMMO Hungary az elmúlt két évtizedben egy több mint 140 ezer négyzetméteres iroda- és hotelportfóliót hozott létre Magyarországon.

„Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy magas színvonalú, fenntarthatóságot, kényelmet, innovatív megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtó projekteket valósítsunk meg. Ehhez szorosan hozzátartozik irodaházaink folyamatos megújítása annak érdekében, hogy mind bérlőink, mind a munkatársak számára a lehető legmagasabb színvonalú környezetet biztosítsuk. A lobby megújítása kiemelt jelentőségű, hiszen a házba lépve ezzel a térrel találkozunk először, ezért tükröznie kell az egész épület minőségét, színvonalát” – hangsúlyozta Barabás Géza ügyvezető igazgató.

A City Center tervezése Finta József Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas építészmérnök nevéhez fűződik, aki olyan épületeket álmodott meg, mint a Budapest Kongresszusi Központ, a Westend City Center, a Schönherz Kollégium és a BME informatikai épülete. A földszinti közös terek megújításával a Pyxis Nautica Építészirodát bízták meg.

„Az épület földszinti közös tereinek újragondolásával az összetett építészeti örökséghez méltó és azt támogató közeget kívántunk létrehozni. Olyan hangulatot, ami barátságos és nyugtató. A terv érdekes részleteként kiemelném, hogy a felújítás után egyes kijelölt falfelületeken az építész, Finta József által készített archív rajzok, skiccek teszik majd személyesebbé az ikonikus irodaház új előterének karakterét” – emelte ki Tóth Dávid, a Pyxis Nautica Építésziroda építésze.

 

SOCIAL MEDIA