La Liga: a bronzérem és a kiesés még nem dőlt el

Piac

A legfontosabb kérdés, a bajnoki aranyérem sorsa már rég eldőlt. A hónapok óta nagy fölénnyel vezető Real Madrid bajnok, az ősszel nagyon rosszul kezdő Barcelona ezüstérmes. Viszont este ki-ki meccsen dőlhet el a bronzérem sorsa, és még a kiesés ellen is többen harcolnak. 

 

Az első két hely eldőlt, de a dobogó harmadik fokáért ma este ki-ki meccset vív a 67 pontos Atlético Madrid és a 66 pontos Sevilla. Hazai győzelem esetén a matracosoké a bronz, ha viszont nem nyer a Simeone-gárda, akkor a döntés az utolsó fordulóra marad.

Az alsóházban is vannak még nyitott kérdések. A 35 pontos, még épp bennmaradó Cádiznak a Real Madrid ellen kellene bebiztosítania a jövő évi első ligás tagságot, ami nem is lehetetlen, hiszen a már bajnok vendégek a Liverpool elleni BL-döntőre készülve valószínűleg pihentetni fogják a legjobbjaikat. A legjobb kieső helyen álló, 18. Mallorca a Rayo csapatát fogadva próbálja megragadni az utolsó szalmaszálat. A 19. helyen álló Alavesnek a bennmaradásához csoda kellene, de matematikalilag még lehetséges, ők az utolsó, már kiesett Levantéhoz látogatnak. A legvalószínűbb az, hogy ez a két gárda ősszel már a másodosztályban csap össze.

Az összes mérkőzés 19:30-kor kezdődik.

 

SOCIAL MEDIA