Schmuck Andor ismét politikusnak áll

Tejszínhub

Újra benevezett egy választási kampányba. A bulvárszerepléseiről is ismert jelölt most a belvárosi önkormányzat megüresedett képviselői mandátumát célozta meg.

 

Az V. kerületben a 3-as egyéni választókörzetben június 26-ra tűztek ki időközi választást, mert áprilisban lemondott az önkormányzat legrégebbi fideszes képviselője. Pásztor Lajos, aki 1994 óta volt tagja a kerület képviselő-testületének, hétszer választották meg egyéni képviselőnek. Utoljára 2019-ben, 77 évesen nyert mandátumot – írja a 24.hu.

A függetlenként induló Schmuck jelölését szerdán vette nyilvántartásba a kerületi választási bizottság, miután leadta az induláshoz szükséges 21 választópolgár ajánlását. Schmuck legutóbb az áprilisi országgyűlési választás kampányában aktivizálta magát, akkor a Tisztelet Társasága nevében kötött együttműködési megállapodást a Gattyán György vezette Megoldás Mozgalommal. Schmuck a 2019-es önkormányzati választáson egy rövid időre főpolgármester-jelöltként is reklámozta magát, de visszalépett, és végül a Belvárosban indult polgármesterjelöltként. Három éve a szavazatok 1,46 százalékát sikerült megszereznie – teszik hozzá.

 

Fotó: Schmuck Andor (középen) és menyasszonya, Hanák Eszter az Élet Menetén, 24.hu/Mohos Márton

 

SOCIAL MEDIA