Elkelt a Chelsea – több mint négymilliárd fontért!

Piac

Új tulajdononál a Chelsea – vette észre a Nemzeti Sport. Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea FC a hivatalos honlapján bejelentette, hogy 4.25 milliárd fontos üzlet keretein belül megállapodás született a klub eladásáról, amelyet így a Todd Boehly, Mark Walter, Hansjörg Wyss és a Clearlake Capital cégcsoport által alkotott új tulajdonosi csoport vezet.

 

Az orosz-ukrán háború kirobbanását követően csak napok teltek el, amikor a Chelsea FC milliárdos orosz tulajdonosa, Roman Abramovics bejelentette: eladja a klubot. Később erre már kötelezték is a brit kormány orosz oligarchákkal szemben kivetett szankciói.

Azóta számos ajánlat érkezett a klubért, a sajtóban pedig egyre több, egymásnak ellentmondó információ jelent meg az üggyel kapcsolatban. Brit forrásokból néhány nappal ezelőtt arról értesültünk, Abramovics már-már úgy tűnt, megállapodhat a három versenyben lévő licitáló közül kiválasztott Todd Boehly konzorciumával, ám az üzletkötés kútba eshet.

Mint kiderült, mégsem. A Chelsea FC bejelentette a három üzletember és a Clearlake Capital alkotta új tulajdonosi csoport érkezését. A klub azt is közölte, hogy a teljes beruházásból 2.5 milliárd fontota klub részvényeinek megvásárlására fordítanak, és a bevételt lefagyasztott brit bankszámlán helyezik el azzal a szándékkal, hogy a száz százalékát jótékony célra fordítsák – ezt Roman Abramovics is megerősítette.

További részletek a Nemzeti Sport cikkében. 

 

SOCIAL MEDIA