Hazánk egyik látványpékség-hálózata friss kiflivel és sajtos csigával támogatja a bajbajutottakat

Márkák

A vállalat idáig több mint húszezer darab péksüteménnyel járult hozzá a menekültek étkeztetéséhez a fővárosban és Tiszabecsen. Az élelmiszeradományok szállítását addig folytatják, amíg erre szükség mutatkozik, ezen felül pedig házon belül egy dolgozói gyűjtést is szerveznek.

 

A szomszédunkban zajló háború kirobbanása után a határátkelőhelyeken és a fővárosi pályaudvarokon kialakított fogadópontokon, később pedig a BOK csarnokban a takarók és gyermekápolási szerek mellett elsősorban azonnal fogyasztható készételekre mutatkozott a legnagyobb szükség. Az országunkba érkező menekültek jellemzően kevés holmit tudnak csak magukkal hozni, és a sokszor több napos út közben elfogy a rendelkezésre álló élelmük is. A menekülők ellátását biztosító segélyszervezetek éppen ezért legtöbbször azt kérik, hogy a segíteni vágyók elsősorban szendvicseket vagy nem romlandó készételeket adományozzanak. Erre az igényre válaszul hazánk egyik pékáru-gyártója, a Pek-Snack március 10. óta több alkalommal juttatott nosztalgia kifliből és sajtos csigából álló szállítmányokat a tiszabecsi határátkelőhelyhez, ahol a Baptista Szeretetszolgálat dolgozói kiosztották a péksüteményeket a bajbajutottaknak.

“A Pek-Snack cégkultúrájában a kezdetektől fogva fontos szerepet töltött be az elesettekről való gondoskodás. Élelmiszeripari vállalatként a lehetőségekhez mérten mindig a saját eszközeinkkel és az általunk előállított termékekkel igyekeztünk segíteni, hiszen azonnal fogyasztható ételekre szinte az összes veszélyhelyzetben elengedhetetlen szükség van. Már a koronavírus-járvány alatt is bekapcsolódtunk többek között az “Etesd a Dokit” valamint a “Hösöknek főzünk!” akciókba, melyekkel akkor az egészségügyi dolgozóknak akartunk kedvezni. Most is kötelességünknek érezzük támogatni a hazánkba érkezett bajbajutottak ellátását, és mindenki mást is arra biztatunk, ha teheti élelmiszercsomagokkal is segítse a menekülteket fogadó szervezeteket” – hívja fel a figyelmet Antal Csaba a Pek-Snack Kft. ügyvezető igazgatója.

 

SOCIAL MEDIA