A Toyota Yaris Cross lett a 2022-es Világ Városi Autója

Márkák

A Toyota vadonatúj crossovere januárban elhozta a mértékadó brit What Car? magazin 2022-es True MPG díját, miután új átlagfogyasztási rekordot állított fel a magazin független tesztjén, egy hónapja pedig a Magyar Év Autója 2022-es díjat hódította el a Kisautó kategóriában.

 

A World Car Awards 33 különböző országból érkező 102 nemzetközileg elismert autós újságíróból álló zsűrije a Yaris Cross-t választotta a 2022-es év Világ Városi Autójának.

„Büszkék vagyunk rá, hogy elnyertük a ’Világ Városi Év Autója’ címet. Alapvető célunk mindig is az volt, hogy jó kompakt autókat építsünk, filozófiánk pedig a Yaris Cross fejlesztése során is segített minket. A kompakt autó tágas belső terével és sokoldalúságával is kiemelkedik, miközben optimális teljesítményt és hatékonyságot nyújt. Ezt a díjat motiválóerőként használjuk majd arra, hogy még jobb autókat építsünk, amelyek eleget tesznek ügyfeleink elvárásainak, illetve, hogy népszerűsítsük a környezetbarát autókat a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében” – kommentálja az újabb sikert Takatomo Suzuki, a Toyota vezető mérnöke.

A 2021 végén bemutatott Toyota Yaris Cross az európai fejlesztői központban, elsősorban kimondottan az európai felhasználók számára készült. A Yaris Cross a 2021-es Európai Év Autóját, a Yaris-t követve alkot kiemelkedőt a kompakt méretű városi autók szegmensében, a kívül kicsi, belül hatalmas szemlélet jegyében maximalizálva a helykínálatot és a praktikumot, egyesítve mindezt a negyedik generációs hibrid hajtással, a második generációs Toyota Safety Sense által kínált biztonsággal, valamint az élvezetes vezetési tulajdonságokkal – írják.

 

SOCIAL MEDIA