Bajnokok Ligája: ma este Manchester City – Real Madrid csúcsrangadó

Piac

Döntőnek beillő elődöntővel folytatódik a BL. Az angol és spanyol bajnokság éllovasa ütközik meg a döntőbe jutásért. Igazi kétesélyes mérkőzés, nincs favoritja, bármelyik gárda jut a döntőbe, az nem lesz meglepetés.

 

A hazai csapat 80 ponttal vezeti az angol tabellát, igaz, az utolsó hetekben volt egy-két kevésbé sikerült meccse. A City az utolsó öt bajnokijából hármat nyert, kétszer döntetlent játszott, így csökkent az előnye a négy győzelmet és egyetlen döntetlent felmutató Liverpool előtt. De „hosszú” a kispad, Guardiola legényeinek jó esélyük vana megtartani ezt a csekély előnyt.

A Real Madrid is egyenletesen jó formát mutat mostanában, az öt fordulóval ezelőtt elszenvedett egyetlen veresége után zsinórban nyerte a következő négy bajnoki meccsét. Igaz, az az egy vereség nagyon fájhatott, hiszen az ősi rivális Barcelonától kaptak négyet a Bernabeuban, és még egy becsületgólt sem tudtak összehozni.

Ez a vereség intő jel, nagyon jó idén a Real Madrid, de jó ellenféllel szemben azért bele tudnak szaladni a késbe. A Citynek szintén nagyon kell koncentrálnia. Ha Kevin de Bruyne egészséges és jó formában van, bármelyik ellenfelet képesek bedarálni, de ha nem egészséges… A belga karmester mostanában sokat szenvedett, igaz, az ellenfelek tudják, kit kell keményen kezelni. Az elődöntőbe jutásért nagyon megszenvedett a City a másik madridi csapat, az Atlético ellen, a sovány otthoni győzelem után, a visszavágó második félidejében bizony sokszor azt sem tudták, hol a labda, és csak őrületes szerencsével tudták lehozni döntetlenre a meccset.

Szóval hatalmas mérkőzésre van kilátás ma este 9 órától! Felvezető műsor 20:05-től, Manchester City – Real Madrid 21 órától.

 

SOCIAL MEDIA