Premier League: szárnyaló City, szenvedő Liverpool, szerencsés Chelsea

Piac

A Premier League mindhárom dobogósa győzött a 34. fordulóban, de csak a listavezető villogott.

 

A Manchester City még szombaton lejátszotta aktuális mérkőzősét, és esélyeshez illő fölénnyel, 6:1 arányban lelépte az egyre reménytelenebb helyzetbe sodródó Watfordot. Gabriel Jesus négyet vágott, úgy tűnik, komolyan aggódik, hogy a helyére akarják hozni Haalandot …

A második helyezett, de bajnoki címre törő Liverpool messze nem volt ilyen meggyőző. A Mersey-parti városi rangadó első félidejében még kaput eltaláló lövésük sem volt a foggal-körömmel küzdő Everton ellen. Fordulás után aztán kiütközött a két csapat közötti különbség, a nagyobb tudás, a 62. percben Robertson, az 85. percben Origi talált be, sima 2:0 a vége a Liverpool javára, amely továbbra is tartja a lépést a Cityvel.

A biztos harmadik helyezettnek látszó Chelsea a West Ham ellen aratott sovány, 1:0 arányú győzelmet. A 87. percben Jorginho rúgott (és hagyott ki) egy tizenegyest, olyan elképesztően rosszul rúgta, hogy talán maga sem hiszi el. De hogy ne legyen álmatlan éjszakája, Pulisic betalált a 90. percben, így a kékek otthon tartották a 3 pontot.

A bajnoki versenyfutásban tehát még nem dőlt el semmi.

Mint ahogy a Bajnokok Ligájában sem. Kedden este a City a Real Madrid, szerdán a Liverpool a Villarreal ellen játszik az elődöntő első mérkőzésén. Az utóbbi feladat valamivel könnyebbnek látszik, de ne felejtsük el, a Villarreal az előző két körben előbb a Juventust, aztán a Bayern Münchent ütötte ki, szóval nem árt az óvatosság.

 

SOCIAL MEDIA