A londoni könyvvásáron szerepelt a kortárs magyar irodalom

Tejszínhub

Standdal, könyvbemutatókkal és irodalmi beszélgetésekkel képviselte a kortárs magyar irodalmat a közelmúltban lezajlott londoni könyvvásáron a Petőfi Kulturális Ügynökség.

 

A pandémia miatt tavaly és tavalyelőtt elmaradt szakmai rendezvényt idén The Story Is You szlogennel hirdették a szervezők. A méretében és fontosságában is a nemzetközi könyves színtér egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb eseményére a világ minden tájáról érkeztek kiadók, jogkereskedők, könyvügynökök és más könyvszakmabeliek – közölte a Petőfi Kulturális Ügynökség az MTI-vel.

A háromnapos vásáron (április 5-7.) mintegy hatvan ország mutatta be irodalmát, több mint ötszáz kiállító volt jelen. A magyar standon az érdeklődők megismerkedhettek az utóbbi évek kortárs magyar prózairodalmát összegző „Best of” kiadványokkal, a kibővített fordítástámogatási program részleteivel és belelapozhattak a tavaly novemberben indult, angol nyelvű irodalmi magazin, a The Continental Literary Magazine legújabb lapszámába. A közlemény kiemelte: a pavilon számos fontos kiadói tárgyalásnak adott helyet a három nap alatt.

A kommünikében szerepel, hogy idén további számos rangos nemzetközi eseményen és könyvvásáron képviseli hazánkat a PKÜ. A magyar stand április 21. és 24. között Párizsba költözik (Festival du Livre de Paris), majd Varsóban, Torinóban, Prágában, Pozsonyban és Frankfurtban is megtalálható lesz a magyar irodalom felhozatala.

 

Fotó: Thought Catalog/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA