Ilyen lesz az RTL Klub választási műsora

Kiemelt Márkák

A vasárnap 19 órakor kezdődő Választás ’22 című élő műsor rögtön az urnazárást követően ismerteti a Medián által a választások előtt készített utolsó felmérés eredményeit. A választási műsor az rtl.hu oldalán is elérhető lesz: a hírportál egész nap percről percre követi a nap eseményeit és online exkluzív tartalmakkal is készül április 3-ra.

 

A vasárnapi urnazárást követően, 19 órától az RTL Híradó különkiadásában teszi közzé a Medián közvéleménykutató a választások előtt készülő utolsó, 1500 fős reprezentatív felmérésének eredményeit. Az RTL Magyarország megrendelésére március 30. és április 1. között készülő közvélemény-kutatás ismertetését a nézők az rtl.hu mellett az RTL Magyarország Facebook oldalán is élőben követhetik majd.  19:20 és 20:45 között az RTL Klub több alkalommal is gyorshírekben számol majd be a legfrissebb fejleményekről.

20:00-tól 20:25-ig az rtl.hu-n rendhagyó élő stúdióbeszélgetésben két egykori politikus: Lendvai Ildikó és Herényi Károly várja az érdeklődőket. Mindketten átélték azt, hogy pártjuk nyer, de azt is, hogy veszít, és egyebek mellett arról is mesélnek majd Szabados Áginak, hogy mi történik a színfalak mögött az urnazárás és az eredményhirdetés közötti órákban. A beszélgetés további érdekessége, hogy azt csak az rtl.hu oldalán követhetik figyelemmel a nézők, a televízió képernyőjén nem.

A 20:45-kor kezdődő, élő választási műsor két házigazdája Boros Krisztina és Rábai Balázs lesz.  Őket – és a nézőket – három szakértő vendég: Krekó Péter – a Political Capital ügyvezetője –, Bódi Mátyás – a Választási földrajz geográfus-elemzője – és Hajdú András – a Mathias Corvinus Collegium politikai elemzője – segíti majd a beérkező adatok értelmezésében.

A részeredmények alapján a műsor kísérletet tesz arra is, hogy a Választási földrajz Facebook-oldal készítőinek segítségével mindenkinél előbb megbecsülje a választás várható eredményét. A szakértők által kiválasztott 30, sorsdöntőnek gondolt választókerület eredményének alakulásáról külön is beszámolnak majd az este folyamán. Emellett több alkalommal élőben kapcsolják majd a győzelemre, vagy parlamentbe jutásra esélyes pártok eredményváróját is.

Az RTL Klub élő választási műsora a televíziós képernyő mellett az rtl.hu oldalán is elérhető majd április 3-án. Az rtl.hu a szavazókörök megnyitásától percről percre tudósít majd a választással kapcsolatos hírekről.  A napközben beérkező részvételi adatok, valamint az urnazárás után érkező eredmények látványos és könnyen érthető grafikonokon is megjelennek majd az oldal felületén, és az élő bejelentkezések mellett elemzések, valamint videós tudósítások is várják majd a hírportál látogatóit.

 

 

 

 

SOCIAL MEDIA