A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium csapatai taroltak a Zsebpénzügyes vetélkedőn

Inspiráció Kiemelt

A fiatalok pénzügyek iránti egyre növekvő érdeklődését mutatja, hogy a 2021-es Zsebpénzügyes vetélkedőre közel 70%-kal több csapat regisztrált, mint az előző évben.

 

A Zsebpénzügyes vetélkedő első három fordulója során online feladatok megoldásában kellett a csapatoknak helyt állniuk. A nyolc legjobban teljesítő csapat pedig a március 29-én tartott döntőn élőben, egy esettanulmány megoldásával bizonyíthatta rátermettségét a szakértői zsűrinek. Az idei évben a zsűriben helyet kapott Szeles Nóra, a Tőkeportál Zrt. üzletfejlesztési vezetője, Paulovits Márton, az EY Magyarország felvásárlásokkal és akvizíciókkal foglalkozó csapatának igazgatója, Fábián Gergely, az MNB ügyvezető igazgatója, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és Felfalusi Péter az Intrum vezérigazgatója.

A döntőben résztvevő legjobb nyolc csapat között két miskolci, két kaposvári, két budapesti, egy pápai és egy érdi volt. Az első két helyen az Alternatív Közgazdasági Gimnázium csapatai végezetek, a dobogó legfelső fokára az AKG33 csapata állhatott fel (Madlena Benedek és Szalai Márton), őket pedig az AKG no. 1 csapata követte (Dévai Martin és Tóth Efraim, a felkészítő tanár mindkét csapatnál Horn Ágnes volt), míg a dobogó harmadik fokára a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Szakgimnáziuma (Szakács Ádám és Zsíros Adrián István, felkészítő tanár: Sidlovicsné Papp Ildikó) csapata álhatott fel.

A különdíjakat, a legtöbb csapatot indító iskolának járó 15 db számítógépet, a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégiuma, a legtöbb csapatot a 3. fordulóba juttató iskolának járó 3D nyomtatót a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziuma nyerte.

„Nagyon örülünk, hogy elindultunk a versenyen, annak pedig még jobban, hogy az első helyen végeztünk. Sokat készültünk minden fordulóra és rengeteg hasznos információval és élménnyel gazdagodtunk a vetélkedő során. Olyan pénzügyi tudást és készségeket sajátítottunk el, amit a mindennapi élet során is tudunk majd kamatoztatni” – mondták az első helyezett csapat (a nyitóképen – a szerk.) tagjai.

„Az Intrumnál kiemelt prioritásként kezeljük a jövő generáció pénzügyi edukációját, ezért indítottuk el a Zsebpénzügyes vetélkedőt öt évvel ezelőtt. Célunk, hogy minél több diáknak legyen lehetősége olyan készségeket elsajátítani az iskolában tanultakon kívül, melyek hozzájárulnak pénzügyi-gazdasági ismereteikhez és segít a fiataloknak pénzügyileg tudatos felnőtté válni. Nagy örömmel tölt el, hogy idén rekordszámú nevezést kaptunk az iskolákból, ez is bizonyítja, hogy a fiatal generáció nyitott arra, hogy nagyobb figyelmet fordítson pénzügyei megfelelő menedzselésére” – mondta Felfalusi Péter, az Intrum vezérigazgatója.

 

SOCIAL MEDIA