Melegétel-kiszállítással segít az Ukrajnából érkezőknek

Hírek

Az adatvezérelt házhoz-szállítási feladatokat végző DoDo a hét minden napján friss melegételt szállít azok számára, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonukat az Ukrajnában kialakult helyzet miatt, és vonattal érkeztek Budapestre, illetve innen továbbutaznak.

 

A DoDo futárjai korábban a Nyugati pályaudvarra szállították a melegétel csomagokat, mivel a számos család és kisgyermekes anyuka érkezett ide, akik így melegételhez juthattak. Március 21-én a BOK Sportcsarnokban nyílt meg egy tranzitváró a menekültek számára, így azóta a DoDo oda kézbesíti a friss készételeket a rászorulók számára.

„A Nyugati pályaudvar, illetve a nemrég megnyílt tranzitváró a legforgalmasabb budapesti csomópont az ukrajnai menekültek számára: számos fiatal, nő és kisgyermek érkezik nap mint nap a háború sújtotta országból. Nekik szeretnénk segíteni azzal, hogy melegételhez jussanak. Futárjaink minden nap számos ételcsomagot szállítanak a rászorulók számára a vonatállomásra” – mondta el Sáfár Károly, a DoDo magyarországi képviselője.

 

SOCIAL MEDIA