Kolumbusz útjától a csernobili katasztrófáig

Inspiráció Kiemelt

Az oktatás nemzetközi napja alkalmából az UNESCO Világemlékezet Programja (Memory of the World) egyesítette erőit a Google Arts & Culture programmal, hogy bemutassák közös múltunk emlékeit őrző feljegyzéseket, tárgyakat, térképeket. 

 

A digitális gyűjtemény több mint 30 ország intézményének 66 darab, a Memory of the World nemzetközi nyilvántartásban szereplő emlékét gyűjti egybe, hogy elmesélje történetüket, és rávilágítson a történelem olyan kulcsfontosságú pillanataira, amelyek örökre megváltoztatták a világot. 

A híres drámaíró életét és korát megörökítő Shakespeare-dokumentumok, a Kolumbusz útjait nyomon követő térképek, a közelmúlt olyan történései, mint a csernobili katasztrófa vagy a 2004-es indiai-óceáni cunami következményei – mind könnyen megtekinthetővé válnak az együttműködésnek köszönhetően. A gyűjteményben található kéziratok, térképek, illusztrációk, kották, monumentális faragványok, irodalmi művek, műholdképek és ősi műtárgyak mind fontos forrásai az oktatásnak és lenyűgöző ablak közös múltunkba.

 

Fotó: GeoJango Maps/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA