A Lexus NX 450h+ az Év Plug-in Hibridje

Kiemelt Márkák

A Lexus NX 450h+ az Egyesült Királyság piacvezető autós magazinjának, a What Car?-nak a zsűrijétől kapta az elismerést.  A döntnökök egyébiránt a Lexus LC 500 Convertible modellt is díjazták, mint a Legjobb Csúcskategóriás Kabrió.

 

 

 „Az eddig látottak közül a Lexus NX az egyik leginkább nyomós érv amellett, hogy még inkább környezetbaráttá váljunk, hiszen tekintélyes tisztán elektromos hatótávolsága nem csak a felhasználók üzemeltetési költségeit csökkenti, hanem cégautó-adó szempontból is igen csábító. Az NX-et jó vezetni, az utasterébe pedig nehéz belekötni bármilyen szempontból. Röviden: a Lexus bebizonyította, hogy a kompromisszumok nélküli elektrifikált modellek nem csupán a képzelet szüleményei” – fejezi ki elismerését a Lexus számára Steve Huntingford, a What Car? szerkesztője, aki az LC 500 Convertible díjára kitérve hozzáteszi: „Az LC 500 V8-asának dallamai élményszámba mennek, legyen szó akár országúti száguldásról, akár városi gurgulázásról. Ezen felül felhúzott tetővel az LC sokkal jobb hangszigetelést kínál ellenlábasainál magasabb sebességtartományokban. Ezekhez hozzátéve a koncepcióautós megjelenést és a gyönyörű utasteret, olyan érzésünk lehet, hogy ezt az autót az örökkévalóságnak tervezték, és elmondhatatlanul kívánatos lett.”

 

A világ legfejlettebb és leghatékonyabb plug-in hibrid elektromos meghajtása

A 450h+ kivitel foglalja el az NX modellcsalád csúcsát, amely új irányokkal, új formanyelvvel, új hajtásláncokkal és jelentősen javuló teljesítménnyel nyit új fejezetet a Lexus történetében. A technológia terén multimédiás és csatlakoztatott szolgáltatásokkal, valamint továbbfejlesztett aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszereket kínáló Lexus Safety System+ csomaggal kínál figyelemreméltó innovációt az újdonság. A plug-in hibrid rendszer összteljesítménye – beleértve az elektromotorokat és az akkumulátort is – 306 lóerő (225 kW), ami 6,3 másodperces 0-100 km/órás gyorsulást biztosít az autó számára. Ugyanakkor a 21-25 g/km közötti széndioxid-kibocsátás és a 0,9-1,1 l/100 km közötti üzemanyag-fogyasztás a legjobbak közé tartozik a modell kategóriájában Erőteljes, hálózatról tölthető lítium-ion akkumulátorának és a teljes hajtáslánc hatékonyságának köszönhetően az NX 450h+ lényegesen nagyobb elektromos hatótávolságot biztosít: a kombinált WLTP-ciklusban 70-74 kilométeres érték városi ciklusban akár 89-97 kilométerre emelkedhet, amellyel a konkurensek vonatkozó adatainak dupláját kínálja az autó.

 

Az Év Legjobb Csúcskategóriás Kabrója díjat elnyerő Lexus LC

A Lexus a „mindenek feletti szépség” megvalósítását tűzte ki célul az LC 500 Convertible elkészítésekor, amely sikeresen értelmezi újra a zászlóshajó LC kupé formáit. A kifinomult aerodinamikának és az egyedi, összecsukható vászontetős szerkezetnek köszönhetően az autó erőteljes, elegáns vonalakat képes felmutatni, miközben biztosítja az utasok teljes kényelmét – akár nyitott, akár zárt tetővel. A szívó V8-as motor orgánumának és kipufogójának hangolása különleges dallamokat biztosít, amelyek hozzájárulnak a vezetési élményhez.

„A vadonatúj NX 450h+ kulcsfontosságú modell márkánknak, amely mintaként szolgál a jövő nagyobb vezetési élménnyel, még jobb minőséggel és még környezettudatosabb tulajdonságokkal felruházott Lexusai számára. Az, hogy első plug-in hibrid modellünket nem sokkal debütálása után ezzel a díjjal tüntették ki, olyan teljesítmény, amelyet a Lexusnál mindenki nagyra értékel. Hasonlóképpen, az LC 500 Convertible díja is tükrözi a vállalatunknál tapasztalható tervezési és mérnöki kiválóság széles skáláját” – fogalmaz a díjak kapcsán Chris Hayes, a Lexus egyesült királyságbeli igazgatója.

 

SOCIAL MEDIA