Konferencia Európa jövőjéről: plenáris ülésen vitatják meg a polgári vitacsoportok ajánlásait

Inspiráció Kiemelt

A január 21-22-i plenáris ülés két, európai polgárokból álló vitacsoport 90 ajánlását vitatja meg többek között a jogállamiság és az éghajlatváltozás témájában. 

 

A plenáris ülés résztvevői az „Európai demokrácia/Értékek és jogok, jogállamiság, biztonság” és az „Éghajlatváltozás, környezetvédelem és egészségügy” témákkal foglalkozó vitacsoportok ajánlásait, valamint a nemzeti polgári vitacsoportok kapcsolódó javaslatait tekintik át.

Eddig ez a két európai polgári vitacsoport véglegesítette az Európa előtt álló jelenlegi és jövőbeli kihívásokra vonatkozó ajánlásait azt követően, hogy kétszáz, különböző korú és hátterű tagjuk személyesen és online megvitatta és elfogadta azokat:

Ezt a 90 javaslatot, valamint a nemzeti polgári vitacsoportok kapcsolódó ajánlásait terjesztik elő és vitatják meg a konferencia január 21–22-én Strasbourgban (Franciaország) tartandó plenáris ülésén.

Időpont: 2022. január 21., péntek – január 22., szombat (előkészítő ülésekkel, a munkacsoportokkal, politikai találkozókkal együtt)

Helyszín: Európai Parlament, Strasbourg, helyszíni és távolból történő részvétellel

A konferencia megnyitásakor a résztvevők megemlékeznek David Sassoliról, az Európai Parlament január 11-én elhunyt elnökéről. A teljes napirend itt érhető el.

 

SOCIAL MEDIA