Financial Times: Európa legjobb üzleti iskolái között a Corvinus  

Inspiráció Kiemelt

A világ több száz üzleti iskoláját monitorozva a Financial Times minden évben összeállítja különböző nemzetközi rangsorait a legjobb üzleti iskolákról és képzéseikről. A neves brit üzleti lap évente listázza többek között a menedzsment mesterképzéseket – ebben a rangsorban idén 91. helyen szerepelt a Corvinus Vezetés és szervezés mesterképzése -, továbbá az intézmények MBA és Executive MBA képzéseit.

 

A European Business Schools Ranking 2021 rangsorában 95 üzleti képzést nyújtó európai felsőoktatási intézmény szerepel. A Corvinus – egyedüli magyar egyetemként – a rangsor 94. helyezettje lett idén.

“A Corvinus egy nemzetközileg is versenyképes magyar egyetem, ezt a Financial Times rangsorai is alátámasztják. Az a célunk, hogy 2030-ra a Budapesti Corvinus Egyetem képezze Magyarország és Közép-Európa felelős gazdasági és társadalmi elitjét.” – mondja Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora.

 

A Budapesti Corvinus Egyetemről

A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország vezető egyeteme az üzleti, menedzsment, közgazdasági és társadalomtudományi képzések területén. A 2019. július 1-től alapítványi fenntartásba került megújuló Corvinus középtávú célkitűzése, hogy Közép-Európában a legjobb felsőoktatási intézmények közé kerüljön. A Corvinus Egyetem budapesti és székesfehérvári kampuszán jelenleg csaknem 12 000 hallgató tanul, közel 15 százalékuk külföldi. Az intézmény világszerte közel 300 partneregyetemmel ápol szoros kapcsolatot. A Corvinus rendszeresen ér el előkelő helyezést a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban, a régió első helyezettje lett az Eduniversal 2019-es kelet-európai üzleti képzési rangsorában, Vezetés és szervezés mesterképzésével pedig 2021-ben 12. alkalommal került be a Financial Times Masters in Management rangsorába, Európa 100 legjobb üzleti iskolája közé. A Budapesti Corvinus Egyetem az egyetlen olyan magyarországi egyetem a gazdaságtudományok területén, amely intézményi szintű nemzetközi akkreditációval rendelkezik (AMBA, EQUIS). 

 

SOCIAL MEDIA