A Konyhafőnök VIP – Párbaj döntött a kiesésről és a középdöntőről

Tejszínhub

Sárközi Ákos összeállította a duókat, akik közös erővel vágtak neki az elődöntő páros feladatainak.

 

A kék csapat mentora Gyenesei Leila mellé Szandit, Varga Iza mellé Görög Zitát, Tornóczky Anita mellé Szorcsik Vikit és végül, de nem utolsó sorban Csonka Bandi mellé Németh Kristófot állította.

Az első feladat ismertetésénél az alapanyag és még a versenyzők is hallgattak. Bárányhúsból készült ételeket mutatott be a zsűri: moussaka, fűszeres bárányfasírt humusszal és finomra fűszerezett kebab taboulé salátával. Ezeket a mediterrán fogásokat várta el Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő a párokba rendeződött kék versenyzőktől.

A folytatásban nem volt “mákja” annak, aki kevésbé jártas a sütésben. Mákos sütemények elkészítése volt ugyanis a feladat, úgy, mint mákos kifli, mákos bejgli és mákos-meggyes pite. A versenyzők nagy szerencséjére – “mákjuk volt” – Fördős Zé a segítségükre sietett: megadta a sütemények teljes receptúráját! Ráadásul az első feladatban legjobban teljesítő párosnál, Tornóczky Anitánál és Szorcsik Vikinél végig ott lehetettek a papírok. A többiektől az előnyhöz jutott, nyerő páros 5 percenként gyűjthette be a recepteket. Görög Zitának azonban sikerült ennél is drámaibb hátráltatást okozni versenytársainak: egy szerencsétlen pillanatban a földre ejtette ellenfelei bejglijét.

A nap végén felbomlottak a párok és egymás ellen fordultak a legjobbak és a leggyengébbek: párbaj döntötte el a kiesés és az egyenes ágú továbbjutás kérdését, ahol a feladat egy croque madame elkészítése volt. Az első kék kötényes, aki befőzte magát a középdöntőbe, Gyenesei Leila lett. A zsűri döntése alapján Varga Iza vette le kötényét, számára ezen a ponton fejeződött be a verseny A Konyhafőnök VIP trófeáért és az ezzel járó 10 millió forintért. A következő adásban Sárközi Ákos véglegesíti középdöntős mezőnyét!

 

„Ezt még Ákos sem enné meg” – Bandi és Kristóf összes fogása nyers volt

 

Görög Zita és Varga Iza párosa kétségbeesett sírásban tört ki

 

Németh Kristófnál elszakadt a cérna: így vágott vissza Csonka András!

 

Dráma a konyhában: Görög Zita leejtette ellenfelei süteményét

 

Vicces: ilyen lett Zita és Iza mikróban sült mákos köve

 

Csonka András és Németh Kristóf közös vállalkozást indít Rácz Jenővel?

 

Párbaj döntött a kék kötényes versenyzők sorsáról

 

A Konyhafőnök VIP hivatalos oldalai:

Honlap: https://rtl.hu/akonyhafonok-vip

Facebook: https://www.facebook.com/akonyhafonok

Instagram: @akonyhafonok

 

SOCIAL MEDIA