Menhelyen élő kutyák és cicák örökbefogadására bátorít a CIB Bank

Inspiráció Kiemelt

Idén is a hontalan állatok örökbefogadására buzdít a CIB Bank azzal az akcióval, amellyel nemcsak egy kiválasztott állatmenhelyet támogat, de felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára is. A pénzintézet ezen kívül 2021-ben a hitelkártya-birtokosok költéseinek köszönhetően négy állatotthon lakóit támogatta a Hangya Közösség Alapítvány segítségével.

Országszerte több százezer nehéz sorsú kutya és cica várja a menhelyeken, hogy egy szerető gazdi befogadja őket, sajnos mégis kevesen döntenek az örökbefogadás mellett. A CIB Banknál évek óta kiemelt figyelmet fordítanak az állatvédelemre, és úgy hiszik, hogy a menhelyek olyan sokféle állatnak adnak otthont, hogy a gazdira várakozó állatok közül mindenki megtalálhatja a hozzá illő kiskedvencet. A bank ezért a Csömöri Állatmenhellyel együttműködve idén, a november 22-én induló programmal hívja fel a figyelmet a felelős állattartás és a hontalan kisállatok örökbefogadásának fontosságára. A kezdeményezés fő célja, hogy minél több kutyus és cica találjon szerető otthonra. A kampány két szálon fut: bankfióki akcióként, valamint online felületeken egyaránt. A programban többek között ötszázezer forintos adománnyal is segíti a CIB a menhely működését. A részletekért érdemes lesz követni a következő hetekben a CIB Bank Facebook és Instagram oldalát.

De ez még nem minden! A CIB idén tovább bővítette a kisállatok támogatását: hitelkártya-akciója keretein belül biztosított lehetőséget arra – a vidéki állatmenhelyek és állatvédők támogatásával foglalkozó Hangya Közösséggel együttműködve –, hogy az akcióra regisztrált hitelkártya-birtokosok 1500 forintot jótékonysági célra fordíthassanak a kártyás vásárlásaik után járó visszatérítési keretükből. Az ügyfelek felajánlásaiból összegyűlt összeggel a Hangya Közösség saját megítélése alapján támogatja a szárnyai alatt lévő menhelyeket.

Az alapítvány tájékoztatása szerint az összegből négy állatotthont támogatnak több mint két tonna élelemmel: a létesítmények összesen 865 kutyát gondoznak. A Hangya Közösség Alapítvány évek óta segíti a vidéki állatmenhelyek munkáját. Céljuk, hogy adományok útján biztosítsák az állatvédők munkájához szükséges tárgyi feltételeket, hogy ők a munkájukkal az állatok mindennapjaiban tudjanak segíteni: alapelvük, hogy a gazdátlan állatoknak is jár az élelem, a meleg holmi és a menedékül szolgáló tető.

A CIB Bank felkarolta az állatvédelem ügyét és évek óta elkötelezetten támogatja a menhelyeken élő állatokat, valamint az ott dolgozó önkéntesek munkáját. Ez a gyakorlat példaértékű, számunkra pedig különösen fontos a CIB Bank támogatása, hiszen az állatvédelemmel foglalkozó szervezetek többsége magánszemélyek adományából finanszírozza működését. A 250 állatvédő szervezetet segítő Hangya Közösség Alapítvány olyan helyeken is teszi a dolgát, ahová a támogatásból is kevesebb jut, viszont több a gazdátlan állat. Idén az Ugat-lak Alapítvány Kisvárdán, a Mini Mendék Madarason, az Összefogás az Állatokért Alapítvány, Mátészalkán és A Hangtalanokért Állatvédő Egyesület Ibrányban kapott az állatok számára nélkülözhetetlen élelmet, ami a hidegebb időszakban különösen nagy segítség. Köszönjük a CIB Bank támogatását és örömmel fogadunk felajánlásokat a vállalati szektorból a továbbiakban is” – nyilatkozta Wieden Kriszta, a Hangya Közösség Alapítvány vezetője.

 

SOCIAL MEDIA