Régi-új néven, új arculattal folytatja a 25 éves Noguchi

Kiemelt Márkák

Vissza az alapokhoz: alapítása negyedszázados évfordulójára a Noguchi megújította pozicionálását, nevét és logóját. Az ügynökség mostantól amúgy is közkeletű nevén, „csak” Noguchiként működik, a „Nogu”-t egyelőre megtartják becenévnek.

„A 25. évforduló és az elmúlt másfél év tapasztalatai alapján, a sokszor gyökeres változásokra reagálva felülvizsgáltuk működésünk minden területét – mondta Szántó Balázs, a Noguchi ügyvezető partnere. – Ebbe a mentorprogram vagy a rugalmas home office policy mellett beletartozott a Porter Novellivel kialakított partnerségünk, illetve a két márkanév közös használata is. Ők egyre inkább az amerikai és az ázsiai, csendes-óceáni térségre koncentrálnak, mi viszont Közép-Európára, így abban maradtunk, lazítunk a kapcsolatunkon. A régiós partnerirodákkal viszont még szorosabbra fűzzük az együttműködést, hamarosan hivatalosan is bejelentjük a Németországtól Oroszországig, Lengyelországtól a Balkánig terjedő szövetségünket.”

Az ügynökség új arculata az ügyfeleikkel való szoros partneri viszonyra, együttműködésre utal: a világmárkák collabjaiból ismert „x” a logó szerves része, összeköti az egyes szolgáltatásokat, diszciplínákat, illetve természetesen az ügyfelek márkanevét az ügynökségével.

„Ahogy az új márka, arculat és pozicionálás formálódott, azt vettük észre, hogy a legtöbb státusz-megbeszélésünk eleve »Noguchi x ügyfél státusz« tárggyal szerepel a naptárunkban – mondta Szántó Dániel, a Noguchi operatív igazgatója. – Ráadásul sokszor nem is mi neveztük el így a meetingeket, hanem ügyfeleink. Így aztán természetes volt, hogy ezt a kollaboratív, a szoros együttműködésünkre utaló márkaattribútumot hangsúlyozzuk.”

A Noguchit 1996. októberében alapította négy, korábban a Burson-Marsteller budapesti irodájában dolgozó pr-szakember. Hosszú távon meghatározó két alapító-vezetője dr. Szántó Péter, az ügynökség 2018-ban elhunyt elnök-igazgatója és Simon Miklós, a 2008-ban elhunyt ügyvezető volt. A Noguchi számos hazai és nemzetközi díjat nyert az elmúlt 25 évben, a magyar pr-ügynökségek közül elsőként hozta el a Nemzetközi PR-Szövetség (IPRA) Golden World Awardját, a European Excellence Awardot, valamint az EMEA regionális és a globális SABRE Awardot.

 

SOCIAL MEDIA