Új főszerkesztő a Mindennapi Pszichológia Magazin élén

Karrier Kiemelt

A most megjelent októberi lapszámtól dr. Tárnok Zsanett a Mindennapi Pszichológia Magazin (MiPszi) új főszerkesztője. A lapvezető a jövőben a felelős kiadói feladatokat is ellátja. Dr. Tárnok Zsanett klinikai szakpszichológus, a Vadaskert Alapítvány igazgatója, így rendelkezik a lap tematikájához szükséges szakmai látásmóddal, emellett pedig közel tíz éve a MiPszi szerzője.

 

„Szeretném továbbvinni azt a szellemiséget, amivel elődöm készítette a magazint. Az értékek és a színvonal megőrzése mellett a folyamatos megújulást is szem előtt tartjuk, hiszen az olvasói igények is változnak szinte napról napra” – mondta el dr. Tárnok Zsanett.  A főszerkesztő kiemelte, hogy a legnagyobb szaktekintélyek írnak a lapba, ugyanakkor laikusok is előszeretettel forgatják érdekes, aktuális tartalmai miatt.

Dr. Pápay Herbert Zsuzsa 12 év után adja át a lap irányítását. „Minden az időzítésen múlik. Se túl korán, se túl későn, hanem a megfelelő pillanatban kezdj el, s fejezz be valamit. A MiPszi ötlete 2007-ben merült fel bennem, amikor a tengerparton a hétpettyes katicabogarakról olvastam egy hosszú cikket. Ha a katicákról ennyi érdekeset lehet olvasni, akkor vajon mennyit lehetne a lelkünk titkos mozgatórugóiról írni? – merült fel bennem a kérdés. Amikor 2009-ben elsőként jelentünk meg pszichológia lapként a piacon, boldogan s némi aggódással latolgattuk, vajon érdekli-e a téma a közönséget? Az ismeretlenbe való ugrás minden elképzelést felülmúlóan jól sikerült, bebizonyosodott, hogy óriási igény van önmagunk és mások megértésére. Most itt az ideje, hogy elengedjem a lapot. Ezt annál is inkább nyugodtan teszem, mert tudom, hogy felkért utódommal jó kezekbe kerül, s mint jó szülő ígérem, ha szükség van rám, a háttérben mindig ott leszek” – mondta a Mindennapi Pszichológia Magazin alapító főszerkesztője.

„Egyre többen ismerik fel a pszichológia jelentőségét életünk különböző aspektusaiban, a magazin pedig – címünk is ezt sugallja – a mindennapok nagy és kis kérdéseiben segít eligazodni valódi szakértők segítségével. Apróbb változásokat az olvasók már most is láthatnak a lap szerkezetében, a közeljövőben pedig az online formátum is megújul, szeretnénk, ha minél több, a pszichológia iránt érdeklődő laikus is megkedvelné a MiPszit” – mondta el dr. Tárnok Zsanett.

A Mindennapi Pszichológia Magazin kéthavonta jelenik meg.

 

SOCIAL MEDIA