Neked mi szerez örömet a szexben? – Átfogó szexkutatást indított a WMN

Inspiráció Kiemelt

A szexualitást övező tabukkal és tévhitekkel, illetve a vágyainkhoz kapcsolódó szégyenérzettel szeretne leszámolni egyszer s mindenkorra a WMN nagy szexkutatása. A harminctételes anonim kérdőív két hétig érhető el a wmn.hu oldalon, az összeállításában pedig Csörgits Kinga szexuálterapeuta volt a magazin munkatársainak segítségére. Az ő szakmai vezetése mellett történik az eredmények kiértékelése is, amit majd WMN oldalán olvashat a közönség. A kutatás a Durex támogatásával valósul meg.

 

„Hány éves voltál, amikor átélted az első orgazmusodat? Havi hány alkalommal élsz szexuális életet? Meg tudod fogalmazni a vágyaidat, igényeidet, kívánságaidat, fantáziádat a partnered felé korlátok és gátlások nélkül?” – ilyen és ennél még belemenősebb kérdésekre is keresik a választ abban az átfogó szexkutatásban, amelyet a Durex támogatásával a WMN online magazin indított. A cél: együtt leszámolni a testünkhöz, a szexualitásunkhoz, a vágyainkhoz kapcsolódó szégyenérzettel, tabukkal és tévhitekkel.

Mert annak ellenére, hogy szexuális lényként jövünk a világra, mégsem ismerjük teljesen – vagy nem merjük megélni a saját szexualitásunkat. Túl vagyunk (többszörösen is) a szexuális forradalmon, napi szinten találkozunk a meztelenséggel a filmeken, sorozatokban, színpadon, reklámokban, a testünkhöz és egymás testéhez, valamint az élvezethez fűződő viszonyunkat mégis a szégyenérzet és a tabusítás hatja át.

Nem csoda, hiszen társadalmilag és kulturálisan is olyan örökséget kaptunk, ami megnehezíti, hogy egészségesen és felszabadultan kapcsolódjunk a testünkhöz és a szexualitásunkhoz; hogy ne csak ismerjük, hanem ki is tudjuk fejezni a partnerünk felé, mi szerez örömöt a szexben. Különösen nőként nehéz ezt valóban megélni. Pedig fontos lenne, hogy nyíltan fel merjük vállalni a vágyainkat, nemcsak a partnerünk, hanem magunk előtt is. Rengetegféle vágy, vonzalom, fantázia és érzés kapcsolódik a szexhez, és jó, hogy ebben sem kell egyformának lennünk.

A WMN Szexrovatában és kapcsolódó tartalmaiban a magazin szerzői a szexualitást és az élvezetet övező mítoszok mögé néznek, körüljárják a tévhiteket, edukálnak és szórakoztatnak – és közben az olvasókkal együtt ők maguk is fokozatosan leépítik a bennük lakó tabukat és szégyenérzetet.

A WMN átfogó, anonim szexkutatása ezen a linken érhető el.

 

SOCIAL MEDIA