A Diageo munkatársa érte a legjobb eredményt a világon a Nemzetközi Pénzügyi és Számviteli Szakemberek Szövetségének adózási vizsgáján

Karrier

A Diageo Tax Reporting Junior Manager pozíciótbetöltő munkatársa érte a legmagasabb pontszámot a világon a nemzetközileg elismert ACCA, a Nemzetközi Pénzügyi és Számviteli Szakemberek Szövetségének adózási vizsgáján. Jóna Renáta lenyűgöző, 100-ból 96 pontot ért el az ACCA adózási vizsgáján, ezzel pedig a világon a legmagasabb minősítési pontszámot érte el a több mint 11 ezer induló diák között.

 

A győztes meghívást kapott az ACCA diákünnepségére, hogy átvegye a világon elért legmagasabb osztályzat eléréséért járó díját. Az ACCA közép-európai vezetősége csodálatát és elismerését fejezte ki az elért 96 pontos eredmény kapcsán, mellyel a világon a legjobb eredményét érte el az adózási vizsgán, mindezt úgy, hogy angol anyanyelvű nevezők ezreivel versenyzett a legmagasabb pontszámért.

 

Jóna Renáta útja az ACC elismerésig – karrier a Diageónál

Renáta 2019-ben csatlakozott a Diageóhoz, mint Direct Tax Analyst, majd rövid időn belül, 2020 januárjától előléptették és így Direct Tax Senior pozícióban folytatta munkáját. Az elmúlt csaknem két év alatt amellett, hogy a Diageo több szervezetében adójogszabályoknak való megfelelésért és különböző jelentési feladatokért is közvetlenül felelt, Renáta sikeresen mozgatta át a német entitásokat a Direct Tax Team Budapest hatókörébe. Mindemelett elősegítette a különböző szabványosítási és fejlesztési folyamatokat, támogatva a Diageót a „dinamikus érték megteremtésében”. Jelenleg értékes tagja a Tax Reporting csapatnak, ahol továbbra is fejleszti szakmai és személyes készségeit. Szilárd számviteli és adózási ismeretei mellett Renáta szenvedélye, megoldás orientált hozzáállása és kiváló folyamatokhoz való készsége támogatta őt abban, hogy a Diageo munkatársak számára példakép legyen és a Diageo értékeit képviselje.

 

Röviden az ACCA-ról

Az ACCA a világ legelőremutatóbb professzionális számviteli szakmai szervezete, amely feltörekvő pénzügyi pályakezdő szakembereket tömörít. Jelenleg világszerte több mint 233 000 már  kvalifikált és 536 000 jövőbeli taggal rendelkezik. Az ACCA tagság megszerzéséhez a diákok számos képzésen és vizsgán keresztül jutnak el, melyek során széles spektrumon mozgó technikai, etikai és szakmai készségekre és azok fejlesztésére tesznek szert. A szervezet naprakész a felmerülő trendek, jogszabályok és különböző jogi követelmények terén, valamint aktív szerepet vállal azok kialakításában.

 

SOCIAL MEDIA