Az első okos STARKVIND légtisztító bemutatásával az IKEA új termékkategóriát vezet be az IKEA Home smart választékba

Márkák

Az IKEA folytatja azon kezdeményezését, hogy olyan megoldásokat mutat be az emberek többsége számára, amelyekkel megszűrhetik az otthonuk levegőjét. A nagy teljesítményű légtisztító megoldás, a termékdizájn és a technológia ötvözésével megszületett az IKEA első kisméretű, intelligens légtisztító berendezése, a STARKVIND, amellyel a cég ezentúl az IKEA Home smart választékát gazdagítja. A STARKVIND légtisztítók 2021 októberétől vásárolhatók meg az IKEA kereskedelmi csatornáin keresztül.

 

„Az IKEA számára az okos otthon nem a futurisztikus kütyükről szól, hanem az emberek életének és otthonának komfortosabbá tételéről, a hosszú évtizedekre visszanyúló lakberendezési tapasztalatunk, valamint a digitális megoldások és technológiák kihasználása által” – meséli Henrik Telander, az IKEA of Sweden terméktulajdonosa. – „Azért kezdtük el kutatni a technológia és a légtisztítás integrálásának lehetőségeit, hogy még jobban érezhessék magukat vásárlóink az otthonaikban.”

A STARKVIND légtisztítót beltéri használatra terveztük, legjobb hatásfokkal a 20 m2-t meg nem haladó helyiségekben működik. Önmagában is használható, de a TRÅDFRI jeltovábbítóhoz kapcsolva az okos légtisztító berendezés az IKEA Home smart applikáción keresztül is irányítható és programozható. A STARKVIND légtisztító ötféle sebességfokozattal és automatikus üzemmóddal rendelkezik. Automatikus üzemmódban a berendezés beépített levegőminőség-érzékelője segítségével választja meg a ventilátor sebességét a levegőben lévő PM2,5 szemcsék mennyiségétől függően. Az érzékelő jelet küld az alkalmazásnak, amelyben leolvasható a beltéri levegő aktuális minősége. A STARKVIND kétféle verzióban kapható, egy padlón szabadon álló, illetve egy dohányzóasztal formájában, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő darabot.

„A STARKVIND egy nagy teljesítményű légtisztító. Tervezésekor modern kialakításra törekedtünk, hogy igazodni tudjon a folyamatosan változó életmódunkhoz. Az emberek az igényeik és ízlésük szerint választhatják ezt vagy azt a dizájnt” – mondja Henrik Telander.

A STARKVIND légtisztító hármas szűrőrendszerrel rendelkezik. Az előszűrő eltávolítja a nagyobb részecskéket, pl. hajat és port. A részecskék eltávolítására szolgáló szűrő úgy került kialakításra, hogy a levegőben lévő kisebb részecskék (PM2,5) körülbelül 99,5%-át kiszűrje, de olyan részecskéket is megköt, mint a pollen. A gázszűrő megtisztítja a levegőt a különféle gáz halmazállapotú szennyező anyagoktól, pl. a formaldehidtől és különféle illékony kémiai anyagoktól, és egyben csökkenti a nem kívánatos – pl. főzés vagy dohányzás közben keletkezett – szagokat is.

„A tiszta beltéri levegő fontos tényező az egészségünk szempontjából. Tudjuk, hogy nem egyetlen dolog oldhatja meg a beltéri légszennyezettség problémáját. Hosszú távon dolgozunk a pozitív változásért, hogy lehetővé tegyük az emberek számára, hogy tiszta levegőt lélegezhessenek be az otthonukban” – mondja Henrik.

SOCIAL MEDIA