BL: kettős győzelemmel ment tovább a Fradi, jöhet a Slavia Praha!

Tejszínhub

A Ferencváros labdarúgócsapata a BL második selejtezőkörében kettős győzelemmel ment tovább. Itthon 2:0, Vilniusban 3:1 arányban múlta felül a Zalgiris gárdáját. 

 

Bár a litván csapat ezen a meccsen is kulturáltan futballozott, egy percig sem volt kétséges, melyik a jobb csapat. Az FTC könnyen hárította a hazaiak támadásait, egyszer sem volt komoly veszélyben Dibusz kapuja. Sőt, Mmaee szép gólja 43. percben azt jelentette, hogy előnnyel mehetnek pihenni a mieink. Fordulás után ott folytatódott a játék, ahol 45 perc után abbahagyták. Mmae a 72. percben kettőre növelte a Fradi előnyét, ami összesítésben már 4:0 volt – innen nem állhat fel az ellenfél.

A hosszabbítás hozott némi izgalmat, a vilniusi Diaw szépített. A hazaiak még egy utolsó rohamban reménykedtek, hogy esetleg döntetlenre hozhatják a hazai meccsüket, ám az Uzuni helyére becserélt Mak keresztülhúzta a számításukat, bebiztosítva a Fradi újabb kétgólps győzelmét.

Ezzel két skalp tehát megvan, a Pristina és a Zalgiris után a BL-csoportkörért játszik a magyra bajnok. De a következő ellenfél már más kategória, a Slavia ellen fel kell kötni a nadrágot, hiszen a cseh futballt jelenleg magasabb szinten jegyzik, mint a magyart. De a statisztika nem rúg gólt, bátran kell játszani, és meglehet a BL-csoportkör.

 

SOCIAL MEDIA