A Fradi megnyugtató előnyt szerzett a Zalgiris ellen

Tejszínhub

Az FTC gárdája az Üllői úton, tízezer lelkes néző előtt fogadta a litván FK Zalgiris Vilnius csapatát BL-selejtezőn. A zöld-fehérek az első félidőben nagy fölényben játszva szereztek kétgólos előnyt, amit fortdulás után növelhettek volna, de a vendégeknek is volt esélyük szépíteni. Komolyan kell venni a visszavágót, akkor meglesz a továbbjutás.

 

A Ferencváros jól kezdte a mérkőzést, az első húsz percben egymás után vezette a formás támadásokat, de igazi gólhelyzethez ritkán jutott. A 10. percben Uzuni találta el a kapufát, majd a 22. percben Zubkov ígéretes helyzetben igen gyöngén gurított a litván kapus kezébe. A 25. percben végre megszületett a várva várt gól,  Ryan Mmaee passzolt Uzunihoz, aki 11 méterről okosan gurított a bal sarokba. 1:0. 

A Fradi továbbra is nagy nyomás alá helyezte a vendégek kapuját, Civic és Zubkov is közel került a gólszerzéshez, ami a 39. percben Tocmacnak sikerült, aki egy gyors kontra végén, a tizenhatos vonalánál járvA jobbra is, balra is passzolhatott volna, de ő inkább rálőtte, és milyen jól tette! A nem túl erős, de nagyon pontosan helyezett lövés  akapufa mellett surran a hálóba. 2:0.

Fordulás után valamelyest visszaestek a hazaiak, vagy feljöttek a vendégek, nézőpont kérdése. Azt el kell ismernünk, hogy a Zalgiris kifejezetten kulturáltan játszott, időnként nagyon szépen kombinált, de szerencsénkre kevés helyzetéből egyet sem tudott gólra váltani.

A Fradi viszont megszerezhette volna a harmadik, alighanem továbbjutást érő gólt, amikor a hosszabbításban, egy nagyon buta kezezés  nyomán tizenegyeshez jutott. Uzuni nem lőtte rosszul, de a litván kapus hatalmas vetődéssel, bravúrosan védett.

Maradt a kétgólos Fradi-előny, ami kifejezetten megnyugtató a jövő keddi visszavágó előtt. De azért Vilniusban is észnél kell lenni!

 

Fotó: GGaritan – A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35282873

 

SOCIAL MEDIA