Új ügynökségekkel kezdett stratégiai együttműködést az RTL Magyarország

Márkák

Lezárultak az RTL Magyarország által kiírt kreatív- és social ügynökségi tenderek. A médiavállalat marketingkommunikációs csapata – hosszú kiválasztási folyamat végén – az Artificial Groupot bízta meg a kreatív ügynökségi feladatok ellátásával és a Be Social csapatában találta meg partnerét a kampányok közösségi médiába történő integrálásához.

 

A kiválasztás során nem csupán nagyszerű megoldásokra képes, erős szakmai háttérrel rendelkező, friss és energikus ügynökségek megtalálása volt a cél, amelyek közreműködnek a marketingkampányok tervezésében és lebonyolításában, illetve a vállalat egyes márkastratégiáinak kialakításában: az RTL Magyarország olyan stratégiai partnereket keresett, amelyekkel hosszútávon működhet együtt a jövőben.

A kiválasztás során az RTL Magyarország az Artificial Group és a Be Social dinamikus csapatában talált alkalmas partnerre, és már az elkövetkezendő időszak marketingkampányai során is velük működik együtt.

“Az RTL Magyarország egyúttal köszöni korábbi ügynökségeinek az eddig nyújtott szakmai támogatást” – olvasható a tévétársaság közleményében.

Magyarország piacvezető médiacégénél a megújulás nem csupán az ügynökségi kapcsolatok terén nyilvánul meg. A vállalat marketingkommunikációs igazgatósága szervezetileg is megújul. Az átalakítási folyamat célja, hogy az új szervezeti felépítés, illetve az abból következő változások hatékonyabban szolgálják az RTL Magyarország átalakuló és egyre digitálisabb márkáit. A strukturális megújulás ezekkel a változásokkal ugyanakkor nem zárul le. Várhatóan még az idén további ügynökségi tenderek kiírására kerülhet sor.

A most érkező ügynökségektől azt várjuk, hogy stratégiai partnerként alakítsák velünk az RTL Magyarország brandjeit, amelyek az elkövetkező időszakban nagy változások előtt állnak. Az a célunk, hogy minden platformon elérhetővé tegyük a tartalmainkat, piacvezetők legyünk a hazai streamingpiacon is, illetve megjelenjünk olyan digitális területeken, ahol eddig nem voltunk jelen. Mindehhez a marketingmunkában nemcsak új partnerekre van szükségünk, de a marketingkommunikációs szervezet működését is meg kell újítanunk és erősítenünk” – nyilatkozta Szabó Zoltán, aki tavaly év vége óta tölti be az RTL Magyarország marketingkommunikációs igazgatói posztját.

 

SOCIAL MEDIA