Légszennyezés-csökkentő festék a graffitikkel összepiszkolt falak lefedésére

Inspiráció Kiemelt

A Dob utcai lélegző falfestmény máris inspirálta a kerületben élőket: a hetedik kerület önkormányzatának kezdeményezésére a környező falakat elcsúfító graffitiket szintén a Converse City Forests által használt speciális, légszennyezés-csökkentő festékkel fedték le.

 

A világszerte készült több mint 30 speciális tűzfalfestmény egyike a Converse City Forests kampányának köszönhetően Budapesten talált otthonra. A környezetbarát festék azonban már nem csak a festmény elemi részét képezi, a hetedik kerület önkormányzata ugyanis úgy döntött, hogy folytatja ezt a kezdeményezést, és összefog, hogy megtisztítsa a környéket a vandalizmusból felfestett graffitiktől. A Színezd újra Erzsébetvárost mozgalma ugyanazt a különleges festéket használja ehhez, mint amivel maga a festmény is készült, így nem csak megszépítik, de még környezetbarátabbá is teszik a kerületet.

 

A festékről:
A festmény egy különleges, „lélegző” festékkel készült, amely képes kiszűrni a levegőből az olyan káros anyagokat, mint a CO2, a formaldehidek és más, egészségre káros gázok. Így valójában minden négyzetmétere úgy működik, mint egy fa. A nagyvárosokban így jelenleg 9.036 fa munkáját végzik el ezek a lélegző falfestmények, melyek közül 500 most már Budapest levegőjét is tisztítja.

 

SOCIAL MEDIA