A Toyota márkanevet is megkapják a CaetanoBus zéró emissziós buszai

Márkák

Toyota-Caetano márkanév alatt érkeznek a Toyota zéró emissziós, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás technológiáját alkalmazó, a portulgál CaetanoBus által gyártott buszok. A Toyota egyébiránt még 2020 decemberében erősítette meg stratégiai szövetségét a CaetanoBus vállalattal a fenntartható mobilitási megoldások bővítésére vonatkozóan, ennek keretében a portugál buszgyártó hidrogén üzemanyagcellás elektromos és akkumulátoros elektromos buszokat is gyárt majd.

A portugál CaetanoBus buszgyártó vállalat és a Toyota bejelentette, hogy az akkumulátoros elektromos e.City Gold és a hidrogén üzemanyagcellás elektromos H2.City Gold városi buszok mindkét márka nevét magukon viselik majd. A CaetanoBus  által gyártott üzemanyagcellás városi buszok 2019 óta használják a Toyota hidrogénhajtású technológiáját, beleértve az üzemanyagcellákat, a hidrogéntartályokat és más kulcsfontosságú alkatrészeket. 2020 decemberében pedig a Toyota Caetano Portugal (TCAP) a CaetanoBus közvetlen részvényesévé vált, hogy elősegítse a vállalat busz üzletágának gyors bővítését zéró emissziós buszok fejlesztésével és értékesítésével. Az elmúlt években a portugál buszgyártó vállalat a zéró emissziós buszainak segítségével Európa-szerte megerősítette nemzetközi jelenlétét. A vetélytársakban gazdag európai buszpiacon elért növekedés hűen tükrözi a CaetanoBus technológiai képességeinek fokozódó elismertségét, amelyet zéró emissziós termékeinek csúcsmodern kialakítása igazol.

„Bejelentésünkkel megerősítjük hosszútávú együttműködésünket a Toyotával, amely sokat segített a zéró emissziós busz üzletág fejlesztésében. A kettős márkázás lehetővé teszi számunkra, hogy demonstráljuk műszaki képességeinket és kiemelkedő technológiánkat, miközben szemlélteti elköteleződésünket a karbonsemlegesség iránt” – avat be José Ramos, a CaetanoBus elnöke.

A CaetanoBus által gyártott H2.City Gold a Toyota üzemanyagcellás hajtásláncát használja. A városi busz 400 kilométeres hatótávval rendelkezik és mindössze 9 perc alatt megtankolható. A jármű tökéletesen szemlélteti a két vállalat modern technológiájában és képességeiben rejlő lehetőségeket. Egyúttal az első lépés a kettős márkázás megvalósításában, amelyet a két vállalat a tisztán elektromos e.City Golddal folytat. A megvalósítás kertében a buszok megkapják a ’Caetano’ és a ’Toyota’ logókat is, fokozva a járművek felismerését a Toyota márkát jól ismerő európai ügyfelek körében.

„A CaetanoBus zéró emissziós buszainak kettős márkázása megmutatja, hogy mennyire magabiztosak vagyunk legújabb befektetésünkkel, illetve a Caetanóval folytatott hosszútávú partneri viszonyunkkal kapcsolatban. Egyúttal kihangsúlyozza, hogy a Toyota a személyautó-ágazaton túl is tervez a zéró emissziós mobilitással, úton a karbonsemlegesség felé” – teszi hozzá Matt Harrison, a Toyota Motor Europe elnöke és vezetője.

 

SOCIAL MEDIA