Új cégtársak a PwC Magyarországnál 2021. július 1-jétől

Karrier Kiemelt

Kőmíves Krisztina az adótanácsadási üzletágat, Mezei Szabolcs a közszolgálati tanácsadási területet erősíti új pozíciójában. 

 

Dr. Kőmíves Krisztina

Dr. Kőmíves Krisztina 2006-ban a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól igazolt a PwC Magyarország adótanácsadási részlegéhez. Fő szakterülete a magyar és külföldi ügyfelek PwC-hez kiszervezett könyvelési, adóbevallási, bérszámfejtési tevékenységének irányítása. Ezen túl széles körű tapasztalattal rendelkezik az általános forgalmi adókkal, adóhatósági eljárásokkal, adózási stratégia, kontroll funkciók kialakításával kapcsolatos tanácsadás területén. Krisztina évek óta a PwC és a Világbank közös kiadványának a Paying Taxes-nek a Magyarországi felelőse. Csapatával több száz hazai és multinacionális vállalatnak nyújt teljes körű vagy részleges számviteli, bevallási, bérszámfejtési, cégkapu, székhely és egyéb adminisztrációs szolgáltatásokat. Krisztina feladatai közé tartozik a PwC Magyarország munkaerő kölcsönzési szolgáltatásainak vezetése is. Feladatait július 1-jétől cégtársként látja el, célja a PwC stratégiájával összhangban, az innovatív digitális megoldások mind szélesebb körű alkalmazása, a hazai piaci jelenlét további erősítése. Krisztina az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte jogász diplomáját, ezen kívül jogi szakvizsgával, mérlegképes könyvelői, adótanácsadói végzettséggel is rendelkezik. Két kisgyermek édesanyja, hobbija a családi túrázás és a labdarúgás, a PwC Magyarország női focicsapatának oszlopos tagjaként.

Mezei Szabolcs

Mezei Szabolcs 2018-ban csatlakozott a PwC Magyarország üzleti tanácsadási területéhez. Ezt megelőzően pályáját a közszolgálati szervezetek fejlesztése határozta meg: dolgozott a Belügyminisztérium számviteli vezetőjeként, valamint több mint 10 éves tanácsadói pályafutása során az államháztartási szervezetek széles körénél vezetett szervezetfejlesztési, valamint gazdasági és informatikai témájú projekteket. Szabolcs az elmúlt három évben sikeresen építette fel a PwC közszolgálati szervezetekre szakosodott csapatát, melyet a központi közigazgatás, az egészségügy és az oktatás területén számos sikeres és eredményes munka bizonyít. Július elsejétől cégtársként látja el ezt a feladatot azzal a céllal, hogy a PwC hazai tevékenységét tovább erősítse, illetve a korábban felsorolt szakterületek fejlődéséhez a régió több országában is hozzájáruljon. Szabolcs a Pécsi Tudományegyetemen szerzett közgazdász diplomát, emellett minősített vezetési tanácsadói címmel (CMC), valamint közigazgatási szakvizsgával is rendelkezik.

 

SOCIAL MEDIA