Tarol az EB és az RTL KLub

Piac

Az elmúlt héten az UEFA labdarúgó-Európa-bajnokság erősen átalakította a televíziós nézettségi versenyt. A hét legnézettebb műsorai közé labdarúgó-mérkőzések kerültek, ennek köszönhetően a legnézettebb csatorna is az M4 Sport lett a 24. héten. Ugyanakkor az RTL Klub változatlanul őrzi vezető pozícióját a TV2-vel szemben főműsoridőben – adta hírül az RTL Magyarország. 

 

Az előrejelzéseknek megfelelően a labdarúgó-Európa-bajnokság közvetítésével mindent vitt az M4 Sport az elmúlt héten. A csatornák versenyében az RTL Klub végzett a második helyen főműsoridőben 7,4%-os közönségaránnyal a 18-49-es korosztályban, megőrizve hosszú hetek óta tartó vezető pozícióját a rivális TV2-vel szemben (6,4% SHR).

Mindemellett az RTL Klub 2021-ben már 119 megnyert estét mondhat magáénak, amely közel háromszorosa a TV2 mindössze 43 nyert estéjének.

Az RTL Klub legnézettebb műsora a múlt héten A mi kis falunk hétfői ismétlése volt (13,2% SHR, 18-49). A hét legnézettebb műsorainak 25-ös listáján az M4 Sport és az RTL Klub osztozik, a sportműsorok mellett négy A mi kis falunk epizód végzett a heti top25-ben a 18-49-es célcsoportban.

Június 28-tól érkezik az RTL Klubra a Konyhafőnök-család legújabb tagja, a Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök. A hétköznap esténként 20.00 órakor képernyőre kerülő vadonatúj gasztroreality háziasszonya Liptai Claudia, aki cukrász végzettsége révén szakmai szemmel is értékeli majd az alkotásokat.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés, 18-49, 4+, live+aslive+vendég, Live+kumulált tsv+vendég, 24. hét

 

 

SOCIAL MEDIA