Ők A Konyhafőnök döntősei!

Tejszínhub

Kialakult a Döntő mezőnye! A zsűri – Fördős Zé és a csapatok mentorai, Rácz Jenő és Sárközi Ákos – összeállította A Konyhafőnök 2021-es évadának döntőseit.

 

A középdöntő utolsó napján azonban még két feladat és egy, a korábbi évadokból már jól ismert szerencsekerék állt a versenyzők útjába. Máj, bélszín és kiwi párosítását várta el a zsűri, ráadásul a kereket is meg kellett forgatniuk a szakácsjelölteknek, ami válogatott nehezítésekkel volt tele. Többek között plusz előétel, 10 perc kispad, azaz semmittevés, tábori körülmények, vagyis sütők, konyhai eszközök nélkül, rezsón, bicskákkal főzni, konyhai kisegítői munka, tehát 2-2 perc besegítés minden pultnál vagy 15 perc áramszünet volt a kipörgethető „nyeremény”. Az akadályt legkönnyebben Sulák Martina vette, így ő csatlakozhatott Kiss Norbert Ádámhoz a galérián.

A második, egyben a középdöntő utolsó feladatában nemzetközi vizekre evezett a zsűri. A Michelin-csillagos séfek 1-1 ikonikus ételét találták a versenyzők a búrák alatt. A kékek Rácz Jenő ételét másolták, a Shanghaiban készített, kétszínű prádba csomagolt báránysültet ratatouille-al, burgonyakörettel, míg a pirosak Sárközi Ákos New Yorkban is elismert tányérját próbálták leutánozni, aminek főeleme halprádba sütött pisztráng volt, céklasalátával töltött, színes canellonival, kacsamáj bon bonnal, fehérrépapürével és ropogós wonton tésztával.

A zsűri döntése alapján A Konyhafőnök középdöntőjének utolsó kiesője Petróczi Gábor lett, így ő a Döntő kapujában hagyta el a konyhát.

Hatan húzhatnak séfkabátot a következő héten induló Döntő-héten, ahol kiderül ki lesz Magyarország új Konyhafőnöke! Bóza Roland, Gresa Szonja, Kiss Norbert Ádám, Li Mengyi, Sulák Martina és Szeghalmi Orsolya vág neki az utolsó hétnek, hogy közülük egyvalaki megnyerje A Konyhafőnök címet és az ezzel járó 10 millió forintot.

 

Mengyi sérülése ellenére sem hagyta cserben társait!

 

Ákos versenyzője szétesett a Döntő előtt?

 

Megható: riválisa segített a zokogó kék versenyzőnek

 

Gábor végzetes hibát követett el a Döntő kapujában!

 

Könnyek között békült ki egymással A Konyhafőnök két riválisa!

 

 

A műsor hivatalos oldalai:

Honlap: https://rtl.hu/akonyhafonok

Facebook: https://www.facebook.com/akonyhafonok/

Instagram: @akonyhafőnök

 

SOCIAL MEDIA