Valter: tavaly a fizikai, idén a mentális kihívás volt az erősebb

Inspiráció Kiemelt

Hazatért Olaszországból minden idők legeredményesebb magyar kerékpárversenyzője, Valter Attila. Az országúti-kerékpárversenyzés legnagyobb hazai reménysége a 14. helyet szerezte meg összetettben az idei Giro d’Italián, ahol első magyarként a legjobb 25 éven alulinak járó fehér, majd három napon át a kerékpársport egyik legértékesebb mezét, az összetettben legjobbnak járó rózsaszín trikót is magára ölthette.

 

Mielőtt Attila rózsaszínbe öltözött volna, a trikó megszerzésének lehetőségével kapcsolatban lakonikusan így fogalmazott: „Jó ezzel viccelődni reggel, de más dolog igazán hinni benne”. A 6. szakasz után történtek őt igazolták.

A 22 éves sportoló csapata, a Groupama-FDJ engedélyt adott névadó szponzora magyarországi leányvállalata, a Groupama Biztosító számára egy Magyarországon bemutatásra kerülő interjúbeszélgetés elkészítésére. A hazaérkezése után pár órával adott interjúban Attila elmondta,

  • Hogyan élte meg a rózsaszínbe öltöztetett itthoni tv-torony, színes cukrászsütemények és a róla elnevezett hegyi kanyar hírét a Giro három hetes terhelése alatt.
  • Meglepő tényeket árult el a korábbi itthoni és a jelenlegi edzésmunkája közötti eltérésről. Ennek kapcsán összehasonlította a magyar versenyzőkben rejlő lehetőségeket a francia, illetve holland társaikkal, illetve saját szerepét is meghatározta a sportág hazai fejlődésében.
  • Megosztotta, hogy mi volt számára nehéz a tavalyi és az idei verseny teljesítése során, illetve mi lendítette át az elkerülhetetlen mélypontokon.
  • Végül vall arról is, hogyan viseli a nemzetközi mezőny legjobbjainak érdeklődését az ő edzésmunkája iránt, és mi a véleménye az edzésmunkájukat rejtegető versenyzőkről.

 

 

 

SOCIAL MEDIA